Voordat je van je sloopauto wilt afkomen, moet je nog een paar dingen regelen. Lees de tips hieronder verder en zorg ervoor dat je niet tegen onverwachte problemen aanloopt.

1.  Verwijder persoonlijke eigendommen

Auto’s zijn als huizen. We hebben nu eenmaal de neiging om allerlei dingen te verzamelen. Als je een tijdje een auto hebt gehad dan ben je wellicht al lang vergeten wat je er allemaal in hebt liggen. Wanneer je de auto aan een sloopbedrijf verkoopt is het van belang dat je zelf al je eigendommen uit de auto haalt. Het is verleidelijk om dingen die je niet langer wilt hebben in de auto te laten liggen, maar dit kan tot problemen leiden. Een sloopauto is geen vuilnisbak, en je kan niet verwachten dat de sloop jouw spullen netjes afvoert. Het is ook makkelijk om iets belangrijks over het hoofd te zien als je überhaupt nog iets in de auto laat liggen, haal hem dus helemaal leeg.

2.  Contacteer de RDW

Je moet je kentekenplaat terugbrengen en je verzekering opzeggen. Het belangrijkste is dat je het eigendom van je auto overschrijft naar de sloop.

sloopauto verroest

3.  Bezie of er waardevolle onderdelen zijn

Als je met de sloop een prijs bent overeengekomen, moet je de auto overdragen in de staat waarin hij verkocht is. Echter, als de prijs enkel de sloopwaarde van de auto betreft, dan kan je gerust een aantal onderdelen van de auto los verkopen om wat extra geld te verdienen.

4.  Verwijder de kentekenplaten

Haal je kentekenplaten van de auto voordat deze gesloopt wordt. Je moet deze teruggeven aan de RDW, voordat je registratie geannuleerd wordt. Anders kan je problemen krijgen met de verzekering.

5.  Maak je benzine op

Als je auto nog rijdt voordat ie naar de sloop gaat kun je gerust nog even de tank leegrijden voordat hij wordt afgesleept. Afhankelijk van de grootte van je benzinetank kan de waarde van de benzine proportioneel flink zijn ten opzichte van het geld dat je van de sloop krijgt.

Laat een reactie achter