Je hebt bijna alles geprobeerd, maar niets blijkt te werken; die vervelende witte schilfers blijven maar terugkomen.. Herkenbaar voor heel wat mensen die last hebben van roos op de hoofdhuid. Geen zorgen, want wij weten raad!

Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Roos; iedereen kent het, maar weet je ook wat het betekent?

Bij een “normale” hoofdhuid, vernieuwen de cellen zich continu en oude cellen laten de huid los. Als je last hebt van roos, gaat dit twee keer zo snel als normaal. In andere woorden: er zijn dus twee keer zo veel oude cellen die loslaten! En dat zijn dus die witte schilfers.

Er is niet één reden waarom roos ontstaat. Dit heeft vaak meerdere factoren. Hier staat een opsomming van mogelijke oorzaken, waardoor de roos verergert kan worden:

 • Stress
 • Gevoelige hoofdhuid
 • Bepaalde soorten eten of drinken
 • Soort zeep of shampoo
 • Koude, droge lucht

Het kan dus aan van alles liggen. Het kan zelfs liggen aan het seizoen: vaak wordt roos verergerd in de winter, en verminderd in de zomer. Elke hoofdhuid is anders en iedere hoofdhuid verdient de aandacht die het nodig heeft! Ga daarom snel naar Haarspullen.nl voor het vinden van de beste verzorging van jouw haar en hoofdhuid!

Wat is het verschil tussen normale shampoo en anti-roos shampoo?

person holding bubbles

Het haar wassen is iets wat de gemiddelde persoon ongeveer twee keer per week doet. Daarom is het mega belangrijk om een goede shampoo te kiezen.

Een shampoo kan namelijk zelfs de oorzaak zijn van roos. In een ‘normale’ shampoo zitten meestal sulfaten. Sulfaten zijn vaak agressieve reinigers die je hoofdhuid uitdrogen en de gevoelige hoofdhuid kan irriteren. Wij raden daarom aan om een combinatie tussen een anti-roos shampoo en een milde shampoo te gebruiken. Een anti-roos shampoo helpt bij het kalmeren van de hoofdhuid, om een droge hoofdhuid en roos tegen te gaan. Het vermindert de jeuk bij een gevoelige hoofdhuid en daarnaast werkt de combi perfect bij een onrustige hoofdhuid!

Is het normaal om roos te hebben?

Ja! Het is natuurlijk niet fijn om roos te hebben, maar je bent zeker niet de enige die dit ervaart. Bijna de helft van de mensen in Nederland heeft last van roos. Daarnaast is roos niet besmettelijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het overdraagt aan anderen. Wij gaan dit probleem voor je oplossen, zodat jouw hoofdhuid en haar binnen no-time weer zullen herstellen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je roos op de hoofdhuid behandeld!

Wat is de beste anti-roos shampoo?

Er zijn talloze shampoos tegen roos. Zo heeft bijna elk haar merk een anti-roos lijn en staan er overal op het internet verschillende verhalen over hoe je roos kan bestrijden. Daarom begrijpen we dat het lastig is om te kiezen voor de juiste shampoo. Wij raden het merk Schwarzkopf aan. Schwarzkopf staat bekend om zijn hoge kwaliteit, expertise en innovatie. Bij Schwarzkopf weet je dus zeker dat je goed zit.

Binnen de producten van Schwarzkopf, raden wij Anti-Dandruff Shampoo van Schwarzkopf aan voor het bestrijden van roos. Hieronder staat een opsomming van de belangrijkste kenmerken van deze fantastische shampoo:

 • Reinigt de hoofdhuid en voorkomt het ontstaan van nieuwe schilfers.
 • Versterkt de schoonheid van het haar van binnenuit.
 • Bevat geen siliconen en zorgt ervoor dat essentiële voedingsstoffen verbonden worden met een antibacterieel middel. Hierdoor worden problemen met de hoofdhuid opgelost.
 • Verrijkt met pro-vitamine B5 en vitamine B3.

Laat je haar weer shinen, zonder witte schilfers met Schwarzkopf!

Hoe was ik mijn haar als ik last heb van roos?

Wij raden aan om je haar iedere dag te wassen, met een milde shampoo, zoals bijvoorbeeld de Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick Shampoo. Wij hebben hieronder nog even kort een stappenplan samengesteld, om je te helpen om je mooie lokken écht goed te verzorgen:

 1. Breng de Moisture Kick Shampoo, of een andere milde shampoo, aan op nat haar.
 2. Masseer de hoofdhuid goed voor vermindering van de schilfering.
 3. Spoel de shampoo goed uit om eventuele irritatie van de hoofdhuid door achtergebleven zeepresten te voorkomen.
 4. Masseer vervolgens de anti-roos shampoo in het haar en de hoofdhuid.
 5. Laat dit vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens grondig uit.

We raden aan om de anti-roos shampoo de eerste twee weken tweemaal per week te gebruiken. Daarna kun je dit terugbrengen naar eenmaal per week. Zorg goed voor jezelf, je hoofdhuid en je haar met Haarspullen.nl!

Laat een reactie achter