Veel Nederlanders starten de dag met een heerlijk kopje koffie. Gedurende de werkdag worden er vaak nog een aantal kopjes koffie genuttigd, maar is dit wel zo verstandig? Onderzoek heeft aangetoond dat twee kopjes koffie in de ochtenduren geen kwaad doen en zelfs positieve effecten op je gezondheid kunnen hebben. Echter, drinken we doorgaans de dag vaak meer kopjes koffie, wat onze slaap, concentratie en stress niet ten goede komen. Als alternatief voor koffie kun je bijvoorbeeld thee kopen. In deze blog bespreken we nog een aantal alternatieven voor jouw dagelijkse kopjes koffie!

Een lekkere smoothie

groene smoothie

Een hele gezonde vervanger voor jouw dagelijkse bakje koffie is een gezonde smoothie. Veel mensen associëren smoothies met de groene, niet lekker ogende drankjes. Gelukkig begint dat imago steeds meer te verdwijnen. Aangezien de basis van dit alternatief fruit en groenten is, kun je eindeloos variëren met smaken en de smoothie helemaal naar jouw wens maken. En zoals je wel verwacht; ze zijn ook nog eens super gezond!

Water

Eigenlijk is water altijd goed. Veel mensen zullen dit moment tijdens een werkdag wel herkennen: zo rond een uur of 3 word je wat suf, slaperig, hongerig en krijg je lichte hoofdpijn. Vaak zijn dit tekenen van lichte uitdroging. Een glas water kan in dit geval je redder in nood zijn. De kans is groot dat je je na een groot glas water weer een stuk fitter voelt. Vind je de smaak van water een beetje saai? Voeg dan een schijfje komkommer, citroen of wat verse munt toe. Dit zal niet alleen de smaak ten goede doen, maar geeft jou ook nog eens een extra boost!

Een heerlijk kopje thee

groene thee

Heb je toch liever een lekker warm drankje? Dan is thee het perfecte alternatief voor koffie. Thee is er in ontzettend veel verschillende smaken, dus voor iedereen is wel een lekker theetje te vinden. De juiste thee zit vol met antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Neem jij vaak een shotje koffie rond een uur of 3 om de laatste werkuurtjes door te komen? Energie thee kan dan een perfect alternatief zijn. Het is lekker en zorgt voor een boost.

Zo zie je maar dat je niet altijd koffie hoeft te drinken. Cafeïne kan zorgen voor slaapproblemen en een verhoogd niveau van stress. De basis van de alternatieven is een stuk gezonder voor je lichaam. Het is dus zeker aan te raden om op z’n tijd een kopje koffie over te slaan en te gaan voor een van de alternatieven!

Laat een reactie achter