De bekendste verslavingen zijn wel alcohol-, drugs- en medicijnen verslavingen. Er zijn nog veel meer verslavingen, denk maar eens aan een gameverslaving of een seksverslaving. Eigenlijk is een verslaving niets meer dan een ziekte! Verslavingen zijn op te splitsen in twee soorten namelijk de verslaving aan stoffen zoals alcohol, medicijnen of drugs en de gedragsverslaving zoals gok en gameverslaving. Het aantal verslaafden in Nederland ligt rond de 1.800.000 waarvan er een kleine 65.000 in behandeling zijn. Niet iedereen die regelmatig drinkt of gokt, is verslaafd. Er wordt pas van een verslaving gesproken als je er afhankelijk van bent of niet meer zonder kunt. Je kunt de controle verliezen over het gebruik en dan gaat de verslaving boven je dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, neem dan contact op met een medewerker van connection-sggz.nl.

Hoe weet je of je een verslavingsprobleem hebt?

stress-man

Wanneer je, gedurende langere tijd, regelmatig veel alcohol gebruikt of niet meer zonder alcohol kunt functioneren dan spreken we van een alcoholverslaving. Gebruik je regelmatig drugs of kun je niet meer zonder drugs dan spreken we van een drugsverslaving. Het maakt niet uit waaraan je verslaafd bent, maar als je iets doet of iets gebruikt waar je niet meer (zelfstandig) mee kunt stoppen, spreken we van een verslaving. Als je verslaafd bent aan iets dan ben je eigenlijk alleen maar bezig met die verslaving. Hoe kun je eraan komen, wanneer kun je bijvoorbeeld weer gamen, je kunt er niet zomaar mee stoppen en wilt steeds meer, langer, vaker. Je kunt dit patroon doorbreken door professionele hulp te zoeken!

Je ontvangt altijd een behandeladvies op maat

two women sitting beside table and talking

Iedere verslaving en elk mens is anders. Dat is de reden dat we bij Connection SGGZ altijd eerst een intakegesprek hebben waarbij de hulpvraag en de problematiek waarmee je kampt in kaart wordt gebracht. Je komt naar de kliniek en hebt daar een gesprek met een psycholoog en later op de dag met een psychiater. Aansluitend ontvang je een behandeladvies op maat. Omdat het advies moet aansluiten bij jouw behoeftes wordt samen met jou gekeken welke behandeling het beste bij je past. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk zoals:

  •         Je start met een ambulant traject waarbij je gewoon thuis blijft wonen en werken
  •         Je gaat voor een klinische behandeling (intern) naar Meerlo
  •         Je gaat voor een klinische behandeling zeven weken naar Zuid-Afrika

Bij een ambulant traject blijf je thuis in je eigen omgeving en kun je gewoon je naar je werk. Hierdoor verandert er weinig aan je normale leven. De ambulante behandeling vindt één keer per week plaats in de kliniek in Eindhoven.

Laat een reactie achter