Elk succesvol bedrijf heeft een succesvolle website en daarom is een goede service voor de webhosting ook niet meer weg te denken. Hoe kun je een succesvolle, winstgevende online aanwezigheid hebben als je een slechte website hebt, die steeds uit de lucht is? Het is makkelijker dan je denkt om dit te kunnen voorkomen. Er zijn tal van manieren waarop je goede webhosting kunt krijgen, maar dan moet je wel weten waarop je moet letten.

In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom je moet investeren in goede webhosting voor jouw bedrijf.

1. Zorgt voor minder laadtijd van de website

Als je website langzaam is en amateuristisch overkomt, is dit slecht voor je reputatie. Een snelle website biedt de gebruiker in het algemeen een betere gebruikerservaring, wat absoluut noodzakelijk is voor de beeldvorming over je site en je bedrijf. Dit is belangrijk omdat een trage website bezoekers zal afschrikken en ervoor zal zorgen dat ze de site ook wegklikken, waardoor de bounce-percentages van de website zullen toenemen. Maar met een snelle website en een goede webhosting van bijvoorbeeld Cloud86.nl zullen bezoekers eerder converteren. Ze zullen blij zijn met hoe responsief de site is en daarom zullen ze ook langer op de site blijven en zullen ze eerder klanten worden. De snelste webhosting lees je hier.

2. Minder kans dat de website uit de lucht is

eigen website

Als je website niet goed werkt, is de kans groter dat je site niet beschikbaar is of uit de lucht. Het is algemeen bekend dat een site met een slechte webhosting waarschijnlijk problemen zal ondervinden omdat de host de website namelijk niet zal beschermen. Als je site uit de lucht is, kun je klanten en inkomsten verliezen en erger nog zelfs hun vertrouwen.

3. Zorgt voor een betere beveiliging (HTTPS)

Hosting met een veilig IP-adres en een goed webhostingbedrijf betekent dat je goed op weg bent om HTTPS op je site in te schakelen. Dit biedt een veiligere site waar gevoelige informatie wordt beschermd. Dit staat ook wel bekend als SSL (Secure Socket Layers). Dit betekent ook dat alle informatie, die door je website gaat, automatisch wordt versleuteld en dus voor het brede web wordt verborgen. Hackers kunnen zo de gevoelige, persoonlijke of privégegevens van je site niet in handen krijgen.

4. Maakt regelmatig back-ups van de website voor het geval dat er iets mis gaat

Een professioneel webhostingplatform met een goede reputatie beschermt je website omdat ze een back-up van je data maken. Dit betekent dat je je informatie na een aanval of een probleem kunt herstellen. Je kunt in geval van nood de back-ups van je webhost gebruiken. Het is veiliger en verstandig om van deze optie gebruik te maken.

5. Biedt betere ondersteuning als er iets misgaat

website design

Als je een slechte hosting van je webdomein hebt, zul je als er iets misgaat niet voldoende worden ondersteund. Je kunt in het ergste geval je informatie, je statistieken en je bedrijf verliezen en dit valt later zeer moeilijk te herstellen. Elke keer dat je website uit de lucht of onbereikbaar is, zal dat slecht zijn voor de statistieken, je ranking in de zoekmachines en voor de conversies. Zorg ervoor dat je het probleem altijd een stap voor bent.

Ontvang een goede webhosting zodat je in geval van problemen voldoende ondersteuning krijgt. Dit kan technische ondersteuning zijn maar ook in de vorm van back-ups van je gegevens en kennis en tools wanneer je te maken hebt met een storing.

6. Zoekmachine rankings & SEO

seo

Als je website vaak niet beschikbaar is, wanneer zoekmachines proberen deze te bezoeken en te analyseren, zal je ranking ernstig worden beïnvloed. Je bent zo onbereikbaar voor klanten en je zult aanzienlijk zakken in de ranking van de zoekmachines. Het is dus in je eigen belang om te investeren in een professionele webhosting. Als je dit doet, zal je ranking zeker beter worden.

Maar hoeveel zal een goede webhosting kosten?

Betaalbare webhosting is zeker te vinden, maar je moet wel even wat onderzoek doen. Bedrijven die de hosting voor een website op zich kunnen nemen, hebben verschillende hostingpakketten maar hierop besparen is niet altijd een goede keuze. Ons advies is om echt goed uit te zoeken wat je exacte vereisten zijn en welke soort website je hebt. Heb je bijvoorbeeld My SQL, PHP of (S)FTP hosting nodig? Hoe groot is de database van je site, hoeveel verkeer ontvangt je website? De antwoorden op deze vragen zullen je laten zien of je een managed dedicated server hosting nodig hebt of dat een shared hostingpakket de beste webhosting voor jouw domein en website kan bieden.

Laat een reactie achter