De inrichting van je website is iets om de nodige tijd aan te besteden, als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt. Je wilt immers dat je website de juiste uitstraling heeft. De content moet informerend en overtuigend zijn. Daarin speelt de tekst een belangrijke rol, maar ook het beeld. Zorg voor goede foto’s op je website: ook die vertellen een verhaal! Waar je aan kunt denken als het aankomt op je website fotografie? Lees verder voor tips en tricks.

Juiste indeling van beelden op website

eigen website

Nog los van de foto’s zelf, is ook de plaatsing ervan op je website relevant. Zorg voor een evenredige verdeling van tekst en beeld op je site. Zo kun je lange lappen tekst goed doorbreken met een foto ertussen: op die manier kun je fotografie ook strategisch inzetten. Laat op je site het liefst vrijwel bovenaan een herkenbaar beeld zien, zoals een portretfoto. Dat trekt de aandacht! Met een handig CMS zoals WordPress kun je dit vrij eenvoudig inrichten. Met WordPress hosting kun je een domeinnaam registreren en daarna snel aan de slag gaan met het maken van je ideale site. Webhosting maakt dat je direct een eigen stukje webruimte opricht, waar je bijvoorbeeld ook je zakelijke mailadres aan kunt koppelen. Dat telt allemaal mee!

Professionele fotografie

Waar kun je rekening mee houden als het om de beelden zelf gaat? Het is absoluut de investering waard om voor professionele fotografie te kiezen. Denk aan het maken van portretfoto’s van je team, maar ook het maken van productfoto’s als je een webshop hebt. Het verschil tussen foto’s gemaakt met een telefoon en een professionele camera is groot: daar kun je van profiteren. Misschien ben je zelf wel handig met camera’s. Schakel anders de hulp van een fotograaf in, om het echt goed aan te pakken.

Persoonlijke fotografie

duurste en beste camera's ter wereld

Vaak kom je op websites vrij abstracte beelden tegen, die eigenlijk niet zoveel zeggen. We raden je juist aan om voor persoonlijke fotografie te kiezen! Daarmee vertel je een verhaal. Wees niet bang om jezelf en je team te laten zien. Plaats verder bijvoorbeeld foto’s van je locatie op je website, of foto’s van tevreden klanten – mits ze daar toestemming voor hebben gegeven. Gezichten geven zo al veel meer weer dan een vagere foto waarop niet meteen duidelijk is waar het om gaat.

Focus met scherptediepte

Een andere manier om te voorkomen dat je met vage beelden werkt, is door scherptediepte in te zetten bij de fotografie. Dit werkt bijvoorbeeld goed bij portretfoto’s: je kunt iemands gezicht scherp in beeld laten komen, en de achtergrond juist wazig. Op die manier leg je een bepaalde focus in een beeld: het oog wordt naar het scherpe gedeelte gestuurd. Deze details spelen zeker een belangrijke rol bij de inrichting van je website!

Laat een reactie achter