Je wilt een weekendje genieten van al het moois Friesland te bieden heeft? Oef, als een weekendje dan maar genoeg is want Friesland is echt een van de leukste provincies van ons land en heeft gewoon heel erg veel te bieden. Friesland staat voor water en ongerepte natuur. Voor vrijheid en wind door je haren én voor de Waddeneilanden, want die behoren met uitzondering van Texel ook tot Friesland.

Uiteraard ga jij het Friese water op

friesland-dijk

Ga je naar Friesland, dan kies je ongetwijfeld voor bootverhuur in Friesland, want in Friesland moet je uiteraard het water op. Friesland biedt ongekend veel watersportmogelijkheden en bijzonder is dat welhaast alle meren, kanalen en rivieren met elkaar verbonden zijn. Het Sneekermeer of het Tjeukemeer zijn bij uitstek meren waar je geniet van alles wat het water zo leuk maakt. In Friesland kun je ook kitesurfen bijvoorbeeld, voor de wat meer avontuurlijke toerist.

Hindeloopen is het meest fotogenieke plekje van Friesland

Stap je van de boot, reis dan door naar Hindeloopen. Dat plaatsje moet je namelijk gezien hebben als je in Friesland geweest bent. Niet voor niets wordt Hindeloopen wel het meest fotogenieke dorp van Friesland genoemd, niet in de laatste plaats door de mooie haven en de klederdracht die mensen er nog steeds dragen, althans een deel van de bevolking. Hindeloopen is bekend van de houten bruggetjes, schilderkunst en is een van de Elf Steden. Tijd over? Dan laat jij je met de sneldienst naar een van de Waddeneilanden die bij Friesland horen varen. Even uitrusten aan het strand of in de natuur. Of je zoekt op de lange stranden naar aangespoelde voorwerpen. Het kan allemaal op de heerlijke Waddeneilanden.

Genieten van Friese heerlijkheden en bezoek zeker ook het historische centrum van Sneek

nederlandse-broodjes

De volgende dag ga jij je richten op alles wat Friesland zo lekker maakt. Want Friesland heeft heel veel eigen producten zoals bijvoorbeeld turf gedroogde worst, suikerbrood en koekjes. Je leert Berenburg drinken bij Weduwe Joustra in Sneek, de plek waar deze bekende drank al meer dan 150 jaar gemaakt wordt. Over Sneek gesproken, ook in deze derde stad van Friesland moet je even geweest zijn. Sneek beschikt over een historisch centrum, met een historische waterpoort. Het mooiste is als je een bezoek aan Sneek zou kunnen combineren met de Sneekweek, het jaarlijkse feest in Sneek waar heel Friesland elk jaar op af komt.

Laat een reactie achter