De zon schijnt en het weer wordt steeds aangenamer, de zomer komt er aan. Tijd om leuke weekendjes en dagjes weg te plannen. Heb je al wat in gedacht of ben je juiste opzoek naar inspiratie? In dit artikel geven wij je vijf leuke tips die je kunt ondernemen met familie, vrienden of je partner. 

Tip 1: boek een hotel met wellness

Een weekendje weg met de meiden of juist met je lover? Een hotel boeken inclusief wellness is voor beide een goede keus. Laat jullie zelf verwennen en kom volledig tot rust. Dit kun je uiteraard in Duitsland of België doen, maar natuurlijk ook in eigen land. Je hebt in Nederland talloze mooie hotel met uitstekende wellness faciliteiten. Bekijk bijvoorbeeld de opties richting de veluwe. Dit is vaak een populaire bestemming omdat de omgeving en natuur fantastisch mooi is. Zo kun bijvoorbeeld eerst heerlijk gaan wandelen over de heide en vervolgens uitrusten in de sauna of hottub.    

Tip 2: bezoek een pretpark 

pretpark-pier

Houden jullie van spanning en avontuur? Dan is een dagje pretpark een ontzettend leuke activiteit. Dit is altijd goed om te doen met bijvoorbeeld je familie, maar ook gezellig met vrienden. Het is wel goed om de verschillende opties te bekijken. Bestaat je familie ook uit kleinere kinderen? Dan is de Efteling of Duinrell een goede keus. Zijn je kinderen al wat ouder of ga je met een grote vriendengroep? Dan is Walibi een goede keus, dit pretpark heeft namelijk wat heftigere attracties. Tip: scoor je tickets op een veiling website. Wie weet kun je ticket bemachtigen voor een prikkie. 

Tip 3: boek een cursus of workshop

Is het zomer, maar valt het weer helaas tegen? Dan kun je er ook voor kiezen om een workshop of cursus te volgen. Neem bijvoorbeeld samen met een vriendin een cursus make-up of een workshop cocktails maken. Er is een groot aanbod aan verschillende activiteiten, voor iedereen wat wils. 

Tip 4: ga naar de dierentuin 

dierentuin-herten-kind

Een uitje dat altijd leuk blijft is de dierentuin, het maakt niet uit of je oud of jong bent. Ga je samen met je partner of met het gezin? Voor beide is dit een leuke activiteit om te ondernemen. Boek bijvoorbeeld een weekendje naar Amsterdam en verblijf hier een nacht. Op deze manier kun je de eerste dag gezellig rondlopen in de dierentuin en de tweede dag de stad verkennen. Twee in één klap!

Tip 5: een avontuurlijk uitje 

Hou je niet zo van shoppen en rustig rondlopen om de stad te verkennen? Dan klinkt een avontuurlijk en actief uitje zeker beter. Tegenwoordig heb je allemaal spannende escape rooms door het land. Hier kun je samen proberen te ontsnappen door de puzzels en mysteries op te lossen. Ben je ontsnapt? Doe dan nog een gezellige borrel achteraf. Daarnaast heb je ook andere avontuurlijke uitjes, zoals een antislipcursus, helikoptervlucht, het klimbos en rijden in een Ferrari California. Je kunt het zo gek niet verzinnen en je kunt het doen. Ook voor deze uitjes kun je altijd even een kijkje nemen op een veiling website. 

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie op gedaan om een leuk dagje of weekendje weg te plannen. Laat je creativiteit de vrije loop en onderneem wellicht iets wat je niet snel zou doen. Maak er een gezellig tijd van en alvast veel plezier. 

Laat een reactie achter