Er gaat niets boven een bakje koffie wanneer je net wakker wordt, maar wat nou als je deze zelf niet hoeft te zetten en gelijk bij het wakker worden voor je klaar staat? Zou dat niet de geniale oplossing zijn voor de ochtendzombies onder ons?

De Britse ontwerper Josh Renouf kwam op het idee om een koffiezetapparaat met een wekker te kruizen. Zoals je hieronder ziet heeft de ontwerper ook aardig zijn best gedaan op een esthetisch design.

De zogeheten Barisieur heeft een houten frame aan de bovenkant en is met een zwarte lak afgewerkt. De wekker heeft vooral een old-school look met zijn retro knoppen en schakelaars. Het lijkt vooral veel op een oude radio die je wellicht nog bij je ouders op zolder kunt vinden. Het is een mix van looks die verassend goed samenwerken en herinneren je aan de moderne meubels van de vroegere jaren 80.

De koffiewekker functioneert heel simpel en vooral snel. De stalen kogels bewegen langs elkaar om het water te koken door middel van inductieverwarming. De speciale wekker bevat kleine laden voor koffiepoeder en suiker en er is zelfs een gekoelde laden waar room en melk bewaard kan worden.

De Barisieur koffie-wekker is momenteel nog in ontwikkeling, maar Josh Renouf is van plan om het in de nabije toekomst commercieel beschikbaar te stellen voor ongeveer €250.

Laat een reactie achter