Je besloot onlangs een kamer in je huis opnieuw te verven in een aantrekkelijke maar neutrale grijze tint. Je bent super blij met het eindproduct, maar nu bedenk je je ineens opnieuw of je de kleur van je vloerbedekking moet bijwerken. Welke kleur tapijt accentueert het best de grijze muren?

Hoewel het uiteindelijk jouw beslissing is, zijn de volgende tinten over het algemeen de meest aangename tapijt kleuren voor grijze muren:

  • Beige
  • Bruin
  • Crème
  • Wit
  • Donkerder blauw

In het bericht van vandaag beantwoorden we al je meest prangende vragen over grijze muren. Van welke kleur je moet kiezen als je je muren lichter grijs schildert tegenover donkerder grijs, tot hoe je je woon- of slaapkamer kunt accentueren met grijze muren.

Dit zijn de beste tapijt kleuren voor grijze muren.

Past een beige tapijt bij grijze muren?

Modern living room with wooden furniture and house plants

We hebben al vastgesteld dat beige een veilige tapijtkleur keuze is, maar wist je dat dat soms ook voor lichter gekleurde grijze muren kan gelden?

Om het beige tapijt samen te binden met de uitstraling van je kamer, helpt het als je overal in de kamer andere lichtbruine accenten hebt. Van de plantenplanken tot de houten accenttafeltjes en zelfs het kussen en deken op de bank, de kleuren hier moeten weloverwogen zijn.

Past een bruin tapijt bij grijze muren?

Minimal loft style living room with brown fabric sofa, polished concrete floor and gray plaster wall

Beige is een lichtere versie van bruin, dus je hoeft niet verbaasd te zijn als je ontdekt dat je een bruin tapijt kunt gebruiken bij grijze muren. Bruin en grijs zijn kleuren die in de natuur voorkomen, dus ze gaan goed samen. Beide kleuren in je huis inpassen is een geweldig idee. Wil je helemaal afzien van de vloerbedekking en in plaats daarvan bruin hardhout gebruiken in de kamer met grijze muren, dan zal dat ook fenomenaal staan. Trouwens, voor het geval je nieuwsgierig bent, bruine meubels in plaats van bruine vloerbedekking accentueren ook grijs geschilderde muren.

Past een crèmekleurig tapijt bij grijze muren?

Als je voor je grijze muren een wat lichter gekleurd tapijt wilt dan beige, is crème een mooie tapijtkleur, vooral bij donkerder grijze verf.

Past een wit tapijt bij grijze muren?

Gezien de overeenkomsten tussen wit en crème, gelden dezelfde regels voor wit tapijt. Kies voor donkerder grijze muren met een lichter tapijt als wit.

Passen blauwe tapijten bij grijze muren?

Het leuke van blauw is dat je, afhankelijk van de kleur, een lichter of donkerder grijs geschilderde muur met blauw tapijt kunt versieren. Donkerder blauwen staan het mooist bij lichtgrijze muren, terwijl lichter blauw bij donkerder grijs kan passen.

Moet een tapijt lichter zijn dan de grijze muren?

Modern interior living room with gray sofa, throw pillows, coffee table and gray wall

Misschien heb je nog niet geschilderd, maar sta je op het punt dat te doen. Je koos een grijs in de kleurenfamilie die je mooi vindt. Voor je naar je favoriete woonwinkel gaat om de verf te laten mengen, vraag je je af of je tapijt lichter of donkerder moet zijn dan het grijs op je muren. Het antwoord hangt af van welke tint grijs je wilt. Als het een donkerder grijs is, dan kun je beter een gevoel van evenwicht in huis creëren door een tapijtkleur in te voeren die veel lichter is dan de muren. Met een lichtgrijze verf zou je lichter gekleurd tapijt kunnen proberen, maar de hele kamer kan er dan een beetje uitgewassen uitzien. Daarom kiezen veel huiseigenaren voor donkerder gekleurd tapijt, want dat geeft een mooi contrast.

Welke kleur tapijt past bij lichtgrijze muren?

tapijt-lichtgrijze-muur

Je hebt dus toch besloten je muren lichter grijs te verven. Nu ben je nieuwsgierig naar welke kleur het beste is om je tapijten opnieuw te doen, vooral omdat je toch al van plan was ze te laten vervangen.

We raden blauw aan. Hoewel je de gedachte aan grijze muren en blauw tapijt mooi vindt, wil je je blauwtinten zorgvuldig kiezen. Lichtere, blekere blauwtinten zoals hemelsblauw of babyblauw passen iets te goed bij de muurkleur en geven weer dat uitgewassen effect.

Donkerblauw echter, waaronder zelfs heel donker zwart-blauw, zul de beauty van het grijs versterken en de aanblik van je kamer veranderen.

Welke kleur tapijt past bij donkergrijze muren?

Misschien vond je dat donkergrijs de betere optie was voor je huis, dus schilderde je de muren in die kleur. Nu wil je het tapijt bijwerken om het verse schilderwerk beter aan te vullen. Voor welke kleuren moet je kiezen?

Je hebt meer mogelijkheden voor donkergrijze muren, waaronder beige, crème, en veelkleurig tapijt.

Beige tapijt in een kamer met donkergrijze muren geeft een bijna tropisch, strandachtig effect dat de muurkleur allesbehalve somber maakt. Kijk eens naar deze heldere en vrolijke woonkamer om te zien wat we bedoelen.

Posters on gray wall above white cupboard in bright living room interior with sofa, plants and carpet

Terwijl je te lichte tapijten wilde vermijden bij een lichtgekleurde grijze muur, kun je, omdat je grijs donkerder is, crème, wit of gebroken wit tapijt omarmen. Dit voegt frisheid en kracht aan je ruimte toe.

Als je geen genoegen kunt nemen met maar één kleur, is er niets mis mee er meerdere in te verwerken. Veelkleurige vloerbedekking moet wat grijs in zich hebben. Je kunt ook kleuren in de grijze familie gebruiken en je huis er toch goed laten uitzien. Zie dit voorbeeld van zwart-wit tapijt in een woning tegen een donkergrijze muur.

Zwart en wit tapijt in ruime woonkamer met planken, posters, grijze bank en kamerplanten en contrastkleurige muren

Black and white carpet in spacious living room with shelves, posters, gray sofa and house plants and contrast color walls

Welke kleur tapijt past bij grijze muren in een woonkamer?

Je woonkamer is een van de grootste kamers in je huis, dus je wilt er een statement mee maken. Daarom besloot je de kamer grijs te schilderen. Nu ben je op jacht naar een impactvolle kleur voor het tapijt.

Je kunt je houden aan de veilige kleuren die we in dit artikel besproken hebben, zoals donkerder blauw voor lichtere grijze muren of bruin, beige, of wit voor donkerder grijze muren. Je kunt ook iets veel gedurfder doen, door een opvallend tapijt met patroon te nemen met een of meer van de bovenstaande kleuren voor een woonkamertapijt dat een gespreksstarter zal zijn.

Welke kleur tapijt past bij grijze muren in een slaapkamer?

Je slaapkamer is een oase van ontspanning en rust, dus het is niet bepaald de plaats om gedurfde kleuren en patronen te kiezen (tenzij je dat wilt). Lichtere tinten, zoals beige, crème, of gebroken wit, zouden de donkergrijze muren in een slaapkamer op een unieke manier accentueren. Voor lichtere grijze muren kan beige ook werken, net als een gedempte maar donkerder tint blauw.

Conclusie

Veel kleuren passen bij grijs, of dat nu beige, bruin, wit, crème, en verschillende tinten donkerblauw zijn. Of je nu je slaapkamer donkergrijs geschilderd hebt of je woonkamer lichtgrijs, je hebt nu alle info die je nodig hebt om je nieuwe muren aan te vullen met prachtig tapijt.

Laat een reactie achter