Raamdecoratie is niet alleen praktisch, het kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer en uitstraling van je huis. Maar welke raamdecoratie past nu het beste bij jouw interieur en wensen? In deze blog geven we je tips en inspiratie voor het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Topjaloezieën, online specialist in raamdecoratie, heeft een breed assortiment aan verschillende soorten raamdecoratie. Van jaloezieën tot plisségordijnen en van rolgordijnen tot vouwgordijnen. Maar welke raamdecoratie past het beste in jouw huis? We helpen je graag op weg.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn misschien wel de meest populaire raamdecoratie. En dat is niet zo gek, want ze zijn praktisch, stijlvol en makkelijk in gebruik. Een rolgordijn bestaat uit een stof die om een rol heen wordt gewikkeld. Door middel van een kettingmechanisme kun je het gordijn eenvoudig open en dicht doen. Ideaal dus voor elke ruimte in huis.

Rolgordijnen kopen kan in vele verschillende kleuren en dessins. Zo kun je kiezen voor een effen kleur, maar ook voor een gordijn met een print. Houd bij het kiezen van een kleur rekening met de rest van je interieur. Wil je dat het gordijn opvalt of juist opgaat in de achtergrond? Kies je voor een opvallend dessin, dan kun je de rest van je interieur beter rustig houden.

Jaloezieën: horizontaal of verticaal?

Jaloezieën zijn ook zeer populair als raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals horizontale en verticale jaloezieën. Horizontale jaloezieën bestaan uit lamellen die horizontaal zijn geplaatst, terwijl verticale jaloezieën juist uit verticale lamellen bestaan.

Welke jaloezieën het beste passen in jouw huis is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de grootte van het raam. Horizontale jaloezieën passen goed in kleine ramen, terwijl verticale jaloezieën juist geschikt zijn voor grote ramen of schuifpuien.

Plisségordijnen: vouw ze op

Plisségordijnen zijn een andere vorm van raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en dessins en bestaan uit een gevouwen stof. Door middel van een koordmechanisme kun je het gordijn eenvoudig open en dicht doen. Plisségordijnen zijn geschikt voor vrijwel elk type raam, of het nu gaat om een groot raam of een dakraam.

Vouwgordijnen: een warme uitstraling

Vouwgordijnen zijn gordijnen die opvouwen wanneer je ze omhoog trekt. Ze geven een warme uitstraling aan je interieur en zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en stoffen. Vouwgordijnen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een alternatief voor gordijnen.

Laat een reactie achter