Wanneer je met iemand in een juridisch conflict terechtkomt, kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen. Een professionele jurist kan dan met jou kijken wat jouw rechten zijn en hoe je je conflict het beste tot een goed einde kunt brengen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je conflict escaleert en hoe groter een probleem wordt, hoe lastiger het is om dit uiteindelijk op een goede manier op te lossen. Wij laten je graag zien hoe je snel met een goede jurist kunt samenwerken. Maak je geen zorgen over de kosten want wij laten je zien hoe je voor een goede prijs altijd een beroep kunt doen op een jurist die samen met jou gaat werken aan een constructieve oplossing van jouw conflict.

Een probleem met de verhuurder

Stel je voor; je huurt een grote loods voor je bedrijf en op een dag krijg je te horen dat de verhuurder de huur wil verdubbelen. Hij is tot de conclusie gekomen dat hij altijd veel te weinig huur heeft gevraagd en wil dat nu rechttrekken. Jij weet bijna zeker dat dit niet mag, maar de verhuurder is onvermurwbaar. Je kunt nu het beste gelijk op zoek gaan naar rechtshulp. Wanneer je dit namelijk in een vroeg stadium doet, kun je alle stappen die je vervolgens moet zetten, op de juiste manier zetten. Heb jij geen verzekering voor rechtsbijstand? Dan kun je ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een eenmalige verzekering die je afsluit bij Univé. Je kunt naar de site van deze verzekeringsmaatschappij gaan en daar een aantal vragen over jouw conflict invullen. Vervolgens krijg je te zien welke jurist jou het beste kan helpen en voor welk bedrag. Op die manier kun je niet alleen snel een goede jurist in de arm nemen, maar wordt je ook niet verrast door extra kosten.

Wat gaat de jurist voor je doen?

man in black suit jacket holding white ceramic mug

Een jurist kijkt op een heel andere manier naar jouw conflict dan jij. De jurist zal kijken wat de wettelijke gronden zijn waarop de verhuurder de huurverhoging wil doorvoeren. Als deze niet juist zijn, dan zal de jurist laten zien wat jouw rechten zijn zodat je vervolgens een goed verweer kunt opstellen voor jouw verhuurder. Op die manier voorkom je dat het een welles-nietes-spelletje wordt omdat je gelijk gaat kijken naar de juridische kaders. Dat zorgt ervoor dat conflicten sneller kunnen worden opgelost en dat alle partijen duidelijkheid hebben.

Vaker juridisch advies nodig?

Het kan zijn dat het je bevalt om in overleg te gaan met een jurist. In dat geval kun je ook een doorlopende rechtsbijstandsverzekering Univé nemen. Hiermee hoef je niet per conflict een tijdelijke verzekering af te sluiten, maar betaal je maandelijks een premie en in ruil daarvoor kun je altijd contact opnemen met een jurist. Dit is niet alleen voor particulieren heel handig, ook voor ondernemers brengt deze verzekeringen vele voordelen met zich mee.

Laat een reactie achter