Bij wiet gebruiken denk je misschien direct aan blowen. Dit is inderdaad de manier waarop de meeste mensen te werk gaan. Mensen die niet roken vinden dit doorgaans niet de prettigste manier. Gelukkig zijn er ook andere manieren om wiet te gebruiken, denk bijvoorbeeld eens aan een vaporizer.

Blowen zonder te roken

esigaret-roken

Wie niet rookt, zal het roken van een joint waarschijnlijk niet als heel prettig ervaren. Het uiteindelijke effect mag dan de moeite waard zijn, het proces zelf kan vervelend zijn als je niet van roken houdt. Ook weten we allemaal dat roken niet gezond is, ook niet als het om een joint gaat. De rook van een joint is net zo schadelijk voor je gezondheid als die van een sigaret. Natuurlijk is het je eigen keuze, en kiest het overgrote deel van de mensen er nog steeds voor om de wiet te roken. Voor wie dit echter niet ziet zitten, zijn er voldoende alternatieven.

De vaporizer, bijvoorbeeld. Dit is een apparaatje dat de wiet verhit, zodat de juiste stoffen in de wiet vrijkomen en verdampen. De wiet verbrandt in dit proces echter niet, zoals bij roken wel het geval is, zodat er geen verbrandingsrook wordt ingeademd en het effect van de wiet veel meer puur is. Je kunt kiezen voor een compacte vaporizer, ook ideaal om mee te nemen, of een groot model dat je neer kunt zetten. Deze laatste is vooral goed geschikt voor langere sessies, of om met meerdere mensen van te genieten. Je koopt een vaporizer bij de smart shop, waar ze vaak verschillende soorten en modellen op voorraad hebben. Op zoek naar een goede vaporizer? Kijk eens op https://www.zamnesia.nl/67-vaporizers.

Nog meer manieren om wiet te gebruiken

roken-damp

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren te bedenken om wiet te gebruiken, voor wie niet wil roken. Er wordt bijvoorbeeld wel thee van getrokken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wiet, of eigenlijk hennep, te gebruiken zonder er high van te raken.

De hennepplant heeft namelijk nog veel meer voordelen. Veel mensen zijn bijvoorbeeld helemaal om als het gaat om CBD, een stofje uit hennep waar je niet high van raakt, maar dat wel allerlei goede eigenschappen heeft. Het helpt bijvoorbeeld bij nervositeit, maar ook bij tal van andere mentale of lichamelijke klachten merken mensen veel effect. CBD is niet te vergelijken met wiet, de high blijft uit, maar toont wel aan dat de hennepplant een stuk meer goede eigenschappen heeft dan velen van ons wisten.

Laat een reactie achter