1. Grof gebreide kleding

De trend, die door Gucci en Dolce & Gabbana op de catwalks is geïntroduceerd, zorgt ervoor dat je met gedurfde prints en patronen in het breisel echt opvalt. De gewaagde herenmode trend is zowel geschikt voor casual gelegenheden als zelfs voor onder een blazer of een jas tijdens de wat chiquere gelegenheden. Je moet alleen behoorlijk wat geld verdienen wil je aan de prijskaartjes kunnen voldoen.

2. Tartan

Deze winter hebben we gezien hoe Burberry en Fear Of God de geruite trend toepassen op hun pakken, broeken en sweatshirts. Je hoeft echt geen Braveheart te zijn om dit te kunnen dragen, maar begin bijvoorbeeld gewoon met alleen een sjaal als je je er toch wat ongemakkelijk bij voelt.

3. Ga voor dons

Overleef die kille dagen tijdens de winter met de favoriete warmhouder van moeder natuur – dons. De duurdere merken zoals Mackage en Moncler komen met jassen, die zowel geschikt zijn voor naar het werk als in de vrije tijd. Superdry heeft ook betaalbare modellen. De meer avontuurlijke types kunnen in eens donzen jack met een gedurfde kleur verschijnen.

4. Wandelschoenen

Als het weer nat en koud is, heb je schoenen nodig die je kunnen beschermen maar er ook goed uitzien. De trend van de wandelschoen is in volle gang en is perfect voor de mannen, die liever hun tijd in de buitenlucht doorbrengen. Danner, Sorel en Moncler zijn allemaal toonaangevend in deze modetrend met wandelschoenen.

5. Ga voor wijd

Of je houdt er van of je haat het, maar wijde broeken zijn weer helemaal in de mode. Het gemakkelijke silhouet zorgt ervoor dat de wat forsere mannen weer opgelucht kunnen ademhalen en die strakke broek weer kunnen wegdoen. In combinatie met sneakers of laarzen is een wollen broek met wijde pijpen de juiste keuze en de trend om deze winter mee voor de dag te komen.

6. Poloshirts

Het basis poloshirt is niet langer zomaar meer een basic. Denk aan patronen, stoffen en kleuren en je hebt de evolutie van het poloshirt, dat voor bijna elke gelegenheid kan worden gedragen. Ook voor de winter dus handig om te hebben, aangezien je niet altijd buiten hoeft te zijn!

7. De overcoat

https://www.instagram.com/p/BpHrbuKnZ80/?tagged=overcoat

De overjas regeerde deze winter Europa. We denken dat het een essentieel kledingstuk is dat nog veel meer winters zal gaan meemaken. ACNE, AMI en zelfs Topman hebben allemaal uitzonderlijke overjassen voor mannen gemaakt. De populairste kleur is ‘karamel’ of houd het zwart voor eenvoud. Gecombineerd met een leren laptoptas, zwarte schoenen en een donkere broek is het een onverslaanbare combo.

8. The beanie

Het zou slordig van ons zijn om de hoofddeksels te vergeten. Dit seizoen hebben we een gestage toename gezien van wat we de ‘Zissou’ noemen. Dit is de vissersmuts die hoog op je hoofd zit. Het bedekt je oren misschien niet, maar het is een veelzijdig accessoire, dat je echt nodig hebt. We raden je aan om te kiezen voor kasjmier als je dat kunt betalen of anders zal acryl het ook goed doen om je look af te maken.

9. Krijtstrepen

Krijtstrepen zijn al lange tijd een belangrijk onderdeel van de kantoorlook, maar nu zijn ze ook volledig acceptabel voor alle vakkenvullers en mensen met een ‘9 tot 5’ baan. Double-breasted en single-breasted pakken, alleen broeken, draag het hoe jij het mooi vindt. Combineer het met een T-shirt of ga helemaal uit je dak en draag het met een coltrui om de koude en winderige dagen te verslaan.

Dit was het dan alweer. Negen trends, die vrijwel elke Nederlander deze winter kan dragen. Onthoud dat het de truc is om… het rustig aan te doen. Begin met items waarbij je je prettig voelt en voeg dan iets pikants toe en kijk wat werkt.

Laat een reactie achter