De seizoenen veranderen even snel als kinderen groeien, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat je kind de beste kinderwinterjas heeft voor alles van pauze tot koud weer avonturen deze winter. Het maakt niet uit of je in het koude klimaat van het noorden woont of een mildere winter in het Zuiden beleeft, je wilt er zeker van zijn dat je de juiste winterjas voor je kind koopt. Leer precies hoe je kunt vinden welke winterjas het beste bij je kind past door de belangrijke kenmerken te begrijpen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een jongens winterjas.

Welke soort winterjas is het beste voor kinderen?

Uitzoeken welke stijl de beste winterjas voor kinderen is, hangt echt af van het klimaat. Een harde regel bij het kopen van winterjassen voor kinderen is ervoor te zorgen dat je kind nooit onder-beschermd is. Wanneer de winters streng zijn, dan wil je een volledig geïsoleerde kinderjas kiezen met veel bedekking en waterbestendigheid. Als je erg zachte winters hebt, overweeg dan je kind uit te rusten met een softshell kinderjas of een fleece kinderjas voor lichtgewicht warmte en mogelijkheden tot het dragen van laagjes. Je kunt natuurlijk altijd laagjes weghalen!

bruine-winterjas-kind

Eigenschappen van kinderwinterjassen

Als je eenmaal weet welk type kinderwinterjas het beste is voor het klimaat waarin je woont, is het een goed idee om aandacht te besteden aan andere belangrijke kenmerken van kinderwinterjassen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een winterjas:

Verlengbare maten zijn een perfecte keuze voor als kinderen midden in hun groeispurt zitten. Met deze eigenschap kun je de pasvorm van de mouwen van je kind gemakkelijk met ongeveer een tot twee centimeter aanpassen, zodat je kind zijn winterjas nog een of twee seizoenen langer kan dragen.

Sluitingen zijn er in allerlei soorten, waaronder ritsen, knopen en drukknopen. De meest voorkomende soort sluiting voor winterjassen voor kinderen bestaat meestal uit een stevige rits met een drukknoop om de lichaamswarmte te helpen opvangen.

Manchetten met duimgaten zijn geweldig om ervoor te zorgen dat er geen blootgestelde huid is tussen de mouwen van deze jas en hun handschoenen. Met manchetten met duimgaten blijven de mouwen naar beneden getrokken en bieden ze meer warmte en bedekking.

Capuchon is een essentieel onderdeel van een winterjas voor kinderen. De meeste kappen hebben een verstelbaar trekkoord of haak-en-lus lusjes voor een betere bedekking.

Reflecterende details zijn een onmisbaar veiligheidskenmerk voor de winterjas van je kind. Met reflecterende logo’s en details van biezen blijft je kind zichtbaar bij weinig licht.

Isolatie is belangrijk, vooral als je in koude klimaten woont. Je vindt winterjassen met dons of synthetische isolatie. Kort gezegd houdt donsisolatie de warmte beter vast dan synthetische isolatie, maar synthetische isolatie biedt meer warmte in natte omstandigheden. Bij Kixx online kan je in ieder geval goed geïsoleerde jassen vinden!

Zo vind je de perfecte maat winterjas voor je kind

kinder-winterjas-capuchon-nep-bond

Bij het kiezen van een winterjas voor kinderen vinden veel ouders het een goed idee om hun kind wat extra ruimte te geven om te groeien. Moet je bij winterjassen voor kinderen een maat groter nemen? Het korte antwoord is “nee”- hoe leuk je portemonnee dat idee ook vindt, je kind zal het niet zo warm hebben als het zou moeten zijn. De extra open ruimte in de winterjas zal er uiteindelijk toe leiden dat de koude lucht sneller in hun jas komt dan hun lichaamswarmte kan bijhouden. Hoe zorg je ervoor dat de nieuwe winterjas van je kind precies goed past? Hieronder staan een paar eenvoudige tests die je kunt doornemen voor je tot aankoop overgaat of de labels eraf haalt:

De ‘knuffeltest’

De bedoeling van deze test is om na te gaan of de winterjas niet te strak over zijn borst of in zijn armen zit. Laat je kind de jas dichtritsen en zichzelf een stevige knuffel geven. Hun armen moeten overdwars reiken tot ze de tegenoverliggende schouderbladen aan weerszijden raken. Hebben ze moeite om hun armen op te heffen en naar de overkant te reiken? Zijn ze in staat de test te voltooien maar voelen ze benauwdheid door de ellebogen en schouders? Dit zijn beide signalen om de winterjas in de volgende maat hoger te proberen.

De ‘strek je armen test’

winterjas-peuter-leger

Deze test bepaalt of de mouwen van de winterjas te lang, te kort, of precies goed zijn. Laat je kind de jas dichtritsen en de armen recht uitstrekken. Als de polsen van je kind te zien zijn, zijn de mouwen te kort en zullen ze hun armen blootstellen aan koude lucht. Als je hun vingers nauwelijks kunt zien, zijn de mouwen te lang en kan de jas oncomfortabel zitten.

De ‘reik naar de hemel test’

Met deze test kun je bepalen of de winterjas lang genoeg is. Als de jas dichtgeritst is, laat je je kind bovenhands naar de lucht reiken. Als het buikje van je kind te zien is, kun je beter naar een langere jas kijken.

Laat een reactie achter