Nu de laatste blaadjes rustig naar beneden dwarrelen en miljoenen vogels hun vleugels hebben gespreid om naar hun overwinteringsplek duizenden kilometers verderop te vliegen, is het echt tijd om het huis winterklaar te maken. De een tuigt het liefst nu alvast de kerstboom op, de ander wacht netjes totdat Sinterklaas het land weer heeft verlaten. Met een fluffy dekentje, een warme kop chocomel en jouw favoriete tv-programma aan, lig je tevreden op de bank. Intussen voorziet jouw nieuwe geurkaars Cederhout & Dennenappel het huis van een aangename, winterse geur en kan jij jouw geluk niet op.

Koud, maar fijn!

houten-tafel-tuin-witte-stoelen-buitenkleed-min

Eigenlijk moeten we er niet aan denken om in de gure en snijdende wind buiten te zijn. Betekent dit dat we onze tuin dan niet leuk kunnen aankleden? Zeker niet! Breng de knusse sfeer van binnen naar buiten. Jij wilt toch ook een warm gevoel ervaren wanneer je vanaf de bank naar jouw romantische wintertuin kijkt? Ook voor een winterbarbecue is een sfeervolle tuin een múst.

Double V: vloerkleed en verlichting

buitenkleed-wintertuin-zwart-loungeset

De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. Om te voorkomen dat je tuin een donker gat wordt, kan je de buitenruimte voorzien van verlichting. Alleen verlichting is natuurlijk niet voldoende om jouw tuin om te toveren tot een wintertuin. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om jouw tuin om te toveren tot een Winter Wonderland waar je niet op uitgekeken raakt. Door het neerleggen van een buiten vloerkleed voeg je een extra sfeervol item toe aan jouw buiten zithoek. Ga je voor roze, geel of blauw? Ga je voor geruit of gestreept? Een buitenvloerkleed is in verschillende kleuren en patronen te verkrijgen waardoor je alle kanten op kan met jouw eigen wintertuin.

Klein of groot: kies de juiste vorm!

betonnen-buitentafel-tuin-buitenkleed-min

De kleur en het patroon van een buiten vloerkleed zijn sfeerbepalend voor jouw wintertuin, maar je kan jouw tuin nog eens een extra dimensie geven. Hoe doe je dit precies? Het antwoord is vrij simpel. In onze tuinen zijn we voornamelijk bekend met rechte vormen en lijnen. Wist je dat je deze rechte vormen en lijnen gemakkelijk kunt doorbreken met een rond buitenkleed? Het is net even wat anders en zorgt voor een speelse look. Wist je dat ronde vormen eigenlijk alleen maar de ruimte vergroten? Een rond vloerkleed is perfect voor kleine tuintjes. Nog meer reden om jouw wintertuin te voorzien van leuke winterse accessoires!

Laat een reactie achter