Porsche is een iconisch merk, wat voor vele iconische auto’s heeft gezorgd. Sommige modellen van het Duitse merk mag je wel degelijk klassiekers noemen. Met een beetje geluk kun je zo’n auto huren, al zal dit niet altijd mogelijk zijn. Kijk eens op de site EasyTerra om te zien of je geluk hebt en een voertuig van Porsche een paar dagen kunt huren. Daarnaast kun je in dit artikel meer te weten komen over de autoproducent uit Duitsland. Met deze feitjes kun je mooi indruk maken op je vrienden of familieleden tijdens een saai verjaardagsfeest. 

Porsche 911 of Porsche 901? 

Porsche 911-aqua

Wist je al dat de Porsche 911 eigenlijk eerst de Porsche 901 zou heten. Sterker nog, dit was eerst ook echt het geval. Er zijn namelijk maar 82 Porsche 901’s gemaakt, die tegenwoordig extreem zeldzaam zijn. Vervolgens werden deze auto’s de Porsche 911 genoemd, wat door het tussenkomen van Peugeot het geval is. Dit Franse merk vond namelijk dat zij het alleenrecht hadden op het gebruiken van een 0 tussen twee nummers. Zo werd de Porsche 901 dus de Porsche 911.

Geen extra kosten voor een airbag

In het verre verleden moest je extra betalen voor een airbag in een auto. In 1986 was dit niet meer het geval. De Porsche 944 werd namelijk de allereerste auto waar je niet extra hoefde te betalen voor een airbag. Dit is dus nog niet eens veertig jaar geleden, wat eigenlijk best wel heel erg vreemd is. Als je de Porsche 944 ziet op de weg dan zou je niet eens zeggen dat het een model van het merk is, het heeft namelijk niet het karakteristieke ontwerp.

Het eerste horloge van titanium

Wist je dat Porsche ook horloges heeft gemaakt? Zo is het Duitse merk verantwoordelijk voor het produceren van het allereerst horloge van titanium ter wereld. Mogelijk vind je het een maar lelijk ding, toch blijft dit een knap kunstje van Porsche. Het eerst titanium horloge komt uit 1980 en lijkt heel erg op de concurrenten van die tijd. Bovendien lijkt het niet op een 911 die Porsche in dezelfde periode uitbracht.

Begonnen met het ontwerpen van tractors

oude-porsche

Naast auto’s en horloges heeft Porsche in het verre verleden ook tractors ontworpen. Sterker nog, dit was het allereerste dat het Duitse merk ooit heeft gedaan. Porsche begon namelijk met het designen van trekkers. Dat is natuurlijk weer heel wat anders dan een tractor van John Deere, maar alsnog zeker niet minder vet. De trekkers van Porsche waren niet bedoeld voor heavy duty werk, juist meer voor de koffieboren.

Nederlandse politie reed in Porsche auto’s 

Ja, ooit reed de Nederlandse politie daadwerkelijk in voertuigen van Porsche. In 1966 werden namelijk 10 exemplaren van een special edition Porsche 356 gekocht door de politie in ons land. Tegenwoordig is dit model ontzettend schaars en dus heel erg zeldzaam, maar destijds zagen ze er toch wel heel vet uit. Wil je ook een exemplaar kopen? Dat zal je ruim 3 ton euro kosten.

Laat een reactie achter