Klusjes die meer tijd en moeite kosten dan we fijn vinden: daar zitten we allemaal niet op te wachten. Het is niet voor niets dat we voor veel dingen die ons veel tijd en moeite kosten inmiddels manieren hebben gevonden om er minder werk aan te hebben. De vaat stoppen we als het even kan in de vaatwasser, dat gaat een stuk makkelijker en sneller dan het met de hand te doen. Dat geldt ook voor de was overigens. Stofzuigen doen we meestal nog zelf, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om een robotstofzuiger dit karweitje op te laten knappen. We zijn de Belastingdienst dankbaar dat zij bij het doen van aangifte al een groot deel van onze gegevens hebben opgezocht en ingevuld, en sluiten steeds vaker abonnementen af voor zaken die we anders iedere maand zelf ergens moeten halen. Zo gebruiken we nieuwe technologieën en mogelijkheden om ons leven steeds gemakkelijker te maken. Wist je dat dat ook het geval kan zijn bij het bijhouden van een kilometerregistratie?

Wanneer moet je een kilometerregistratie bijhouden?

auto-rijden

Het is iets waar best wat mensen in hun leven mee te maken krijgen, terwijl het voor anderen iets is waar ze hooguit alleen over hebben horen praten: het bijhouden van een goede rittenregistratie.

Je krijgt er vaak mee te maken als je gebruik maakt van een leaseauto via een regeling die je werkgever je aanbiedt. Deze kan zelf van je verlangen dat je de gereden kilometers netjes bijhoudt, maar vaak is het ook de Belastingdienst die dit vereist. Dat is het geval wanneer je ervoor kiest de leaseauto alleen zakelijk te gebruiken, en er dus geen privé ritjes in te maken. Je zal dat dan aan moeten tonen aan de Belastingdienst, zodat zij zeker weten dat je terecht minder belasting over de auto betaalt dan wanneer je hem ook privé zou gebruiken. Bijna iedereen die hiermee te maken krijgt vindt dit een rotklusje, dat ook nog eens vrijwel dagelijks terugkomt. Gelukkig hoeft dat echter niet altijd meer het geval te zijn, en geldt ook hiervoor dat nieuwe technieken het werk uit handen kunnen nemen.

Laat het systeem het werk doen

Wat nou als je niet zelf meer bij hoeft te houden welke kilometers je rijdt, maar dit door een automatisch systeem kan laten doen? Dankzij GPS kan dit; een kastje in de auto houdt precies bij welke routes je aflegt, en kan dit vervolgens omzetten in een administratie die aan alle eisen voldoet. Zo heb je er zelf nauwelijks werk meer aan, en is er weer een klusje waar je geen tijd en energie meer in hoeft te steken!

Laat een reactie achter