Het wereldkampioenschap is elke 4 jaar weer een echt succes, maar kan het nog leuker? Voetbal is natuurlijk de ideale sport. Maar we moeten elke keer weer jaren wachten op het evenement dus moeten er optimaal gebruik van gemaakt worden. Maar hoe doe je dat nou precies?

De WK periode, tijd van plezier en verdriet

Een keer in de 4 jaar is het wereldkampioenschap. Landen strijden tegen elkaar met hun beste spelers en bondscoaches. Het is een van de spannendste toernooien ooit en er kijken miljoenen mensen tegelijkertijd naar. Er worden wekenlang gekeken naar het voetbal, gedronken, gefeest, gevierd en gehuild door iedereen. Winnen is geweldig en verliezen is een echte domper voor het land. Ondanks dat het ontzettend leuk en spannend is, is het mogelijk om die dagen nóg leuker te maken. Hier zijn 6 tips om jouw WK-ervaring te verbeteren.

Nodig al je vrienden uit om te kijken

Het WK is een tijd van samen zijn. Avonden dat er een wedstrijd zijn moeten dan ook goed besteed worden. Nodig bijvoorbeeld een groep vrienden uit. Denk er ook aan om de boel te versieren en lekker eten en drinken in huis te halen. Er wordt namelijk altijd wel flink bier gedronken tijdens de wedstrijden. Vrienden heb je om te vieren en om je verdriet te delen. Wat er ook gebeurd ze zullen je steunen in die tijd. Perfect voor het WK dus! Je kan je namelijk wel voorstellen dat je minder blij en hyped bent als je in je eentje op de bank zit en er wordt gescoord door Nederland.

3 vrienden kijken in volle spanning naar een voetbalwedstrijd

Zet geld in met vrienden of online

Gokken was al jaren gedoogd in Nederland. Dit wordt het eerste WK dat gokken compleet legaal is. Het is mogelijk om het beste online casino te kiezen en via daar te gokken op wedstrijden. Je bent daarbij niet gelimiteerd tot alleen de wedstrijden van Nederland. Het maakt het een stuk spannender, omdat je graag wilt dat Nederland wint én omdat je geld hebt ingezet. Dubbele spanning dus. Ook is het leuk om je vrienden te verslaan in je gok keuzes.

Bezoek Qatar voor wedstrijden

Het is altijd leuker om wedstrijden live te zien. Maar stel je eens voor je zit in een warm land met een biertje in je hand. Een vol stadion en alleen maar opgewonden Nederlandse fans. Iedereen juicht, zingt en drinkt terwijl ze de wedstrijd bekijken. Het is natuurlijk een stuk duurder dan thuis de wedstrijd bekijken, maar het is een geheel andere ervaring. Je betaald voor de sfeer van het WK. Daarnaast is Qatar een prachtig land waar veel te ontdekken is. Tussen de wedstrijd door is er veel te ontdekken aan stad en natuur. Het is dus zeker de reis waard, mits je vakantie hebt. Er zijn echter wel wat restricties in het strenge Qatar. Het valt namelijk in de winter, omdat de zomer te heet is voor het land. NIemand wilt natuurlijk voetballen in 40 graden.

Maak een poule met je familie

Je ziet het elk WK weer. Er zijn verschillende sites waar je op alle wedstrijden kan gokken op de uitkomst. Ook mag je de kampioen kiezen en dingen als totaal aantal doelpunten, aantal kaarten en nog veel meer. Bij elk goed (of het beste) antwoord krijg je een aantal punten. Het kan lastig zijn om te gokken op wedstrijden, maar er zijn online een paar tips te vinden. Je kan het bijvoorbeeld doen met je gezin of ook nog met je oom, tante, opa en oma erbij. Hoe meer zielen hoe meer vreugd natuurlijk. Ook kan de winnaar een prijs krijgen van de rest. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een poule maakt het WK extra leuk, omdat de andere wedstrijden een stuk interessanter worden. Ze leveren jou namelijk allemaal punten op.

Versier de straat of het huis

Het is een ontzettend leuk gezicht om de hele straat in het oranje te zien. Het geeft een echt landelijk gevoel. Daarnaast maakt het de wedstrijden een stuk leuker, omdat je een gevoel van verbondenheid hebt. Ook is het een leuke bezigheid om met je buren de boel te versieren. Misschien maak je zelfs wel nieuwe vrienden. Het kan ook zijn dat je liever alleen je eigen huis versiert. Bind de boom onder oranje slingers en hang oranje ballonnen op. Je kan het zo gek niet verzinnen tijdens zo’n belangrijk toernooi.

Speel een potje FIFA in de rust

Om echt in de voetbalsfeer te blijven kan je ook een voetbalgame spelen, zoals FIFA of PES. Er zijn ook nog een boel andere gratis online voetbal games op het internet te vinden. Zo blijf je bezig met voetballen en is het leuk voor de sfeer. Voorkom dat iedereen op zijn mobieltje blijft kijken door wat anders te doen in de rust/voor- of na de wedstrijd. Games brengen vrienden dichter bij elkaar. Daarnaast is er een onderlinge strijd voor wie het beste is. Winnen van de rest voelt daarom erg goed. Zo kan je weer met een fijn gevoel de WK wedstrijd in.

Laat een reactie achter