Wist jij dat er in Nederland heel veel mensen niet goed verzekerd zijn? Dit geldt met name voor de woonverzekeringen. Veel mensen denken dat het niet nodig is om de spullen in hun huis te verzekeren omdat zij van mening zijn dat deze spullen toch niet veel waard zijn. Deze redenering gaat echter heel vaak niet op. Het kan misschien waar zijn dat je tv niet heel veel meer waard is en dat hetzelfde geldt voor jouw bankstel, maar wanneer je door bijvoorbeeld een brand in je woning in een keer al deze spullen moet vervangen, lopen de bedragen toch ineens flink op. Voor veel mensen is het dan de vraag of zij voldoende buffer achter de hand hebben om alle schade te herstellen. Om die reden is het belangrijk om goede woonverzekeringen af te sluiten. Deze kunnen je namelijk heel veel onkosten besparen en dat terwijl een goede verzekering helemaal niet veel hoeft te kosten.

Wat heb je nodig?

contract-ondertekenen

Om te kijken wat een goede woonverzekering voor jou is, is het belangrijk om te kijken naar hoe je woont. Woon je in een huurhuis of in een koophuis? Heb je een huurhuis, dan heb je voldoende aan een inboedelverzekering. Met deze inboedelverzekering voor jou zijn je spullen verzekerd tegen allerlei vormen van schade. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een klein brandje in je woning uitbreekt waardoor je spullen aanzienlijke rookschade oplopen. Ook kan het zijn dat de waterleiding springt waardoor je waterschade oploopt. Een derde mogelijkheid is dat er in je woning wordt ingebroken en dat de dieven je laptop of je telefoon meenemen. In al deze gevallen geldt dat je meteen contact kunt opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Deze kijkt naar hoeveel schade je hebt en zal de hulp bieden die nodig is om je problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Heb jij een eigen woning?

huis-avond-verlicht

Als je een eigen woning hebt gekocht, is het aan te raden om naast je inboedelverzekering ook nog een opstalverzekering af te sluiten. Als je namelijk lekkage of brand in je woning hebt gehad, dan zijn niet alleen je spullen beschadigd. Ook je woning zelf moet worden gerepareerd. Denk hierbij aan een nieuwe verflaag, misschien is er een ruit gesprongen of moet het tapijt vervangen worden. Al deze kosten kun je laten uitkeren wanneer je een opstalverzekering hebt. Er zijn meerdere soorten opstalverzekeringen waarbij de meest uitgebreide variant vele risico’s dekt. Ook belangrijk om te weten is dat je zonnepanelen ook onder de opstalverzekering vallen. Woon je dus duurzaam, zorg er dan zeker voor dat je een goede opstalverzekering neemt.

Extra’s toevoegen?

Wil je niet alleen in staat zijn om schade te herstellen door middel van een verzekering, maar wil je ook voorkomen dat je schade oploopt, dan kun je ook preventieve verzekeringen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jaarlijkse check van je cv-ketel. Ook kun je een inbraakalarm via je verzekeraar regelen. Zo woon je niet alleen comfortabel in je huis, maar ook veilig.

Laat een reactie achter