De woonkamer is de plaats waar je met familie en vrienden samenkomt om te genieten van de gezelligheid. Met een grote woonkamer, kan de ruimte toch kleiner ogen dan hij is. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je woonkamer nog ruimer te laten lijken.

Ga voor lichte kleuren in huis

Als je een ruimte groter wil doen ogen, dan is het belangrijk te weten dat het allemaal neerkomt op optische illusie. Lichte kleuren spelen hier een belangrijke rol in. Zorg daarom in elk geval voor lichte muren en kozijnen en vergeet je plafond ook niet. In een groot huis is dit best een flinke klus om allemaal te laten schilderen, overweeg daarom schilders te vergelijken om niet te veel te betalen voor je schilderklus.

lichte woonkamer

Houd het simpel en sober

Het is ook een goed idee om de woonkamer met niet al te veel meubilair en decoratie uit te rusten. Ga voor twee grote banken in plaats van meerdere kleine banken en probeer ook niet te veel kussens en dekens op de bank te leggen. Hoe meer je ziet in de woonkamer, hoe kleiner de ruimte lijkt. In dit geval gaat less is more dus absoluut op.

Zonlicht is essentieel

Eén van de beste beslissingen die je kan nemen om de woonkamer een ruime indruk te geven, is meer zonlicht binnenlaten. Dit kan je bereiken door gewoonweg de gordijnen open te laten en je ramen goed schoon te maken, maar je kan het ook een stapje verder nemen. Denk bijvoorbeeld aan grote kozijnen met prachtige grote ramen erin.

De kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen zijn niet torenhoog en daarbij verhoog je met grote, nieuwe kozijnen direct de waarde van je woning. Een win-win situatie.

zonlicht woonkamer

Kies voor meubels op pootjes

Robuuste banken die direct op de vloer staan, maken een woonkamer kleiner. Kies in plaats daarvan voor een bank op pootjes om ervoor te zorgen dat je woonkamer ruimer lijkt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je salontafel en dressoirs. Je meubels lijken zo minder massief en je ziet zo meer van de vloer.

Laat een reactie achter