Je woonkamer een moderne en stoere uitstraling geven klinkt heel leuk, maar is niet altijd even makkelijk. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de oppervlakte en indeling van je huiskamer. De meubels en de vloer hebben een grote invloed van de sfeer in jouw huiskamer, maar ook andere elementen spelen hier een rol in. Denk bijvoorbeeld aan een haard in jouw huiskamer. Een mooie haard is niet alleen heel sfeervol in de winter, maar kan precies dat ene extra element zijn wat jouw huiskamer nodig heeft om de ruimte een hele andere uistraling te geven. Haarden zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en zijn in veel huiskamers prima in te passen.

Gashaard en houthaard

open-haard-woonkamer

De twee meest voorkomende soorten haarden zijn de gashaard en houthaard. De namen leggen eigenlijk al precies uit wat het verschil is; een gashaard brandt op gas en houthaarden branden op hout. Een gashaard is erg praktisch in het reguleren van de warmte en de hoogte van het vuur. Het vuur is prima te regelen via de bediening van de haard en bovendien hoef je geen voorraad brandhout aan te leggen. De reden om toch voor een houthaard te kiezen is voor velen het (je hoort en ruikt niets bij onze haarden omdat het gesloten toestellen zijn,). Dit komt vaak de sfeer echt ten goede.

Afhankelijk van de mogelijkheden in huis

Het is niet zomaar mogelijk om in elk huis een gashaard of houthaard te installeren. Het wegvoeren van de rook moet mogelijk zijn, maar ook de toevoer van verse lucht moet aanwezig zijn. Bovendien moeten de luchtkanalen goed geïsoleerd zijn. Als je huis niet geschikt is voor een haard, dan kun je met een specialist bekijken wat de alternatieven zijn. Het kan zijn dat jouw huiskamer door een paar simpele aanpassingen wel geschikt is voor een mooie haard. Een specialist kan jou bovendien met een uitgetekend voorbeeld laten zien hoe de haard in jouw woonkamer zou passen. De meeste mensen zijn bij het zien van zo’n uitwerking direct verkocht. Het zal hoe dan ook een enorme toevoeging zijn aan jouw huiskamer.

Laat een reactie achter