Een centrale plek in huis, de plek waar je bezoek ontvangt en waar je hoogstwaarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt. De woonkamer, meestal wil je dat deze ruimte toch een bepaalde uitstraling heeft. Wanneer iemand voor het eerst over de vloer komt geeft de inrichting vaak toch een eerste indruk. Hieronder lees je een aantal tips die je kunt gebruiken om de woonkamer een luxere uitstraling te geven.

Inspiratie voor de liefhebbers

Luxe kan op verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan materialen, kleurkeuze en stijl. Een open woonkamer met een neutrale kleur en kleurrijke kunst straalt veel luxe uit. Dit is een mooie manier om in je luxe interieur je eigen stijl te verwerken. Voeg hier een grote hoekbank aan toe en een groot vloerkleed die je vast en zeker wel kunt vinden op Floorpassion.nl. Een open haard kan ook je interieur een andere look geven, dat is weer meer gericht op stijl.

Jaloezieën Woonkamer

Een combinatie van een industrieel & modern of strak & landelijk interieur zijn ook heel mooi. Bij industrieel & modern kun je denken aan grote stalen ramen met een grijze hoekbank, stijlvolle gietvloer en aan de muur en een opvallend schilderij. Een strak & landelijk interieur heeft meer lichte witte tinten en pastelkleuren gecombineerd met hout. Brocante accessoires passen hier goed bij. En om het niet te flets te maken en sfeer toe te voegen kun je een vloerkleed toevoegen aan het geheel!

Stijlvolle raamdecoratie

Raamdecoratie die goed past bij een luxe interieur zijn shutters. Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen, die je zelf kunt bedienen. Je kunt shutters zo ver openen als je zelf wilt. Zo heb jij de controle over je privacy en kun je gemakkelijk het lichtinval beheersen.  Shutters zijn een sfeervolle toevoeging en erg functioneel!

houten_jaloezie

Naast shutters op maat  zijn houten jaloezieën ook een fijne toevoeging aan je luxe interieur. Houten jaloezieën zijn zeer populair. Je kunt ze krijgen in houttinten met een houtnerf plus ladderband voor een stoere touch aan je interieur. Wil je liever voor een klassieke en strakke look gaan? Dan kan je jouw houten jaloezie beter uitkiezen in een effen neutrale kleur plus ladderkoord. Het fijne van houten jaloezieën is, is dat ze geheel naar eigen wens zijn samen te stellen. Zo kan je goed matchen met de rest van je interieur.

Gordijnen Eetkamer - Grijs

Je luxe interieur kan afgemaakt worden met stijlvolle raambekleding. Combineer shutters of houten jaloezieën met gordijnen om het geheel compleet te maken. Dit zorgt voor extra veel sfeer. Maak een keuze naar jouw eigen smaak en dan garandeer ik je dat je interieur meteen een andere look & feel krijgt!

Heb jij al een idee hoe je je woonkamer er extra luxe uit gaat laten zien?

Laat een reactie achter