CODE41 slaat een nieuwe weg in met een horloge van volledig saffier.

Saffier is een van de meest gewilde en exclusieve materialen en dat maakt de X41 daarom nog bijzonderder. In 2022 zoekt CODE41 de grenzen op van horlogerie-innovatie en door de X41 volledig te omhullen met saffier. Een spectaculair hoogstandje waardoor het kloppende hart van de X41, het eerste participatieve Haute Horlogerie-model ter wereld, als nooit tevoren gedragen kan worden.

De X41 is een perfect voorbeeld van de grote vraag onder liefhebbers van mechanische schoonheid voor een authentieke Haute Horlogerie-industrie. Gefocust op creatie, kwaliteit en de virtuositeit van Zwitserse horlogemakers. Op deze wijze bevrijdt CODE41 dit exceptionele horloge van de subjectieve waarden van luxe, om zich te focussen op de ware essentie van horlogerie: superieure expertise met onverslaanbare magie en prijs-kwaliteitverhouding.

Een horloge, een avontuur, een authentiek verhaal

CODE41-X41-Ed6-zilver

Het is meer dan alleen een horloge, want bij de CODE41-community wordt er ook een avontuur aangeboden. Bij iedere fase van de ontwikkeling krijgen leden de kans om hun mening te geven over het design. Ook zijn ze tijdens de productie, getuige van de geboorte van hun horloge via foto’s en video’s, en kunnen ze ook de workshop bezoeken. Dit is dan ook echt een unieke immersie in de wereld van horlogerie, waarbij iedere member van de community aan het hart van het creatieve proces wordt geplaatst.

Saffier is niet alleen mooi maar biedt ook veel voordelen

De opvallende schoonheid van saffier biedt een uniek spektakel wanneer je de componenten van de X41 bewondert, een exceptioneel mechanisch horloge. Zijn technische karakteristieken bieden talloze voordelen:

  • De transparantie van saffier transformeert de X41 in een waar kunstwerk, en laat zijn skeletuurwerk bewonderen vanuit alle hoeken. Fascinerend!
  • De exceptionele hardheid van saffier geeft het veel grotere krasbestendigheid dan staal, titanium en koolstofvezel. Alleen diamant overtreft saffier in hardhead.
  • Het lichtgewicht van saffier, tweemaal zo licht als staal, verzekert optimale comfort op de pols van de eigenaar.

X41-Ed5-Aerocarbon-white-hands-Metal-Lifestyle-horloge

De de kast is compleet van saffier, wat uiterst complex is

Volledig van saffier vervaardigd, vertegenwoordigt de kast van de X41 een technische uitdaging van de hoogste orde. Ten eerste is het vele malen duurder om te produceren dan een titanium kast: €3500 tegen €156; oftewel, 22 keer zo duur! Daarnaast is het ook complexer en duurt het langer om te vormen (machinale bewerking, polijsten, boren, assemblage; iedere productiefase moet specifiek worden aangepast voor dit inherent, veeleisende materiaal) dan de twee materialen die we tot dusverre hebben aangeboden bij de X41, AeroCarbon en grade 5-titanium.

Aangezien iedere fout fataal is bij het bewerken van het materiaal, wordt de saffieren kast slechts door een paar Haute-Horlogeriemerken aangeboden, en meestal vergezeld van buitensporig hoge prijzen.

Wederom heeft CODE41, trouw aan zijn visie en ambitie, besloten om een stukje Haute Horlogerie te creëren in zijn beste setting en toegankelijk voor iedereen. Een openluchtspektakel waar je geen genoeg van krijgt!

De belangrijkste esthetische en technische aanpassingen

code41-x41-horloge-transparant

Deze 2022 vintage van de X41 heeft enkele veranderingen:

  • Een doorzichtige band die samengaat met het saffieren model; om de meest transparante ervaring te krijgen, bieden we een doorschijnende band aan die perfect samengaat met de X41. Vervaardigd van een materiaal van hoge kwaliteit, dat aan alle eisen voldoet, zonder concessies te doen aan het ontwerp.
  • Nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar voor de bruggen. Na de community 9 verschillende kleuren te hebben voorgelegd, zijn uiteindelijk groen en regenboog uitverkoren. Zoals altijd, levert CODE41 geen half werk, en is het een samenwerking aangegaan met Positive Coating, gerenommeerde Zwitserse specialisten op het gebied van het decoreren van horlogecomponenten. Alweer een stap richting de geavanceerde personalisering van de X41.

Wat maakt de X41 uiteindelijk zo uniek?

CODE41-X41-Ed6-horloge

  • Een uniek project in Haute Horlogerie (1e participatieve, community-gecreëerd Haute Horlogerie exemplaar)
  • De kans om een Haute Horlogerie-exemplaar te bezitten tegen een onverslaanbare prijs
  • Exclusieve architectuur en ontwerp, gereserveerd voor de CODE41-community
  • Een oogverblindend mooie transparante saffieren kast om het kloppende hart van de X41 bloot te leggen
  • Exclusief perifeer oscillerend gewicht, een technisch hoogstandje dat slechts door een handvol merken wordt beheerst

Meld je hier aan bij de X41 community om deze prachtige horloge te bemachtigen tijdens de release.

Laat een reactie achter