Het internet is nu een integraal onderdeel van bijna elk bedrijf. Om je bedrijf zo vlot mogelijk te laten draaien, is het van cruciaal belang een snelle internetverbinding te kiezen die zowel betrouwbaar als veilig is. Zakelijk internet biedt deze aspecten, en daarnaast nog verscheidene andere voordelen ten opzichte van traditionele internetverbindingen. Lees ze hieronder!

1. Ondersteuning van meerdere gebruikers

man op kantoor

Snel internet ondersteunt meerdere personen die tegelijk online werken. Zelfs een paar werknemers die het internet gebruiken hebben al de potentie om de dienst te vertragen. Sneller internet is vooral belangrijk als je werknemers hebt die de hele werkdag door meerdere apparaten gebruiken. Als je bedrijf meerdere werknemers heeft die allemaal toegang tot cloud diensten en toepassingen nodig hebben, zal iets minder dan glasvezel internet waarschijnlijk niet aan de behoeften van je bedrijf voldoen.

2. Geldbesparing

Elk van de voorgaande redenen kan optellen tot grotere besparingen voor je bedrijf. Sneller werken met minder downtime en minder zorgen over beveiliging kan de winst van bijna elk soort bedrijf verbeteren. Hoewel de initiële investering waarschijnlijk meer zal kosten dan het gebruik van andere soorten internet, zullen de besparingen op lange termijn en de verhoogde bedrijfsproductiviteit het waard zijn.

3. Grotere betrouwbaarheid

Glasvezel internet is niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder dan koper of DSL. Een kopersignaal kan na verloop van tijd en over afstand slechter worden, en barre weersomstandigheden kunnen de betrouwbaarheid van het internet belemmeren. Glasvezel internet is bestand tegen guur weer en corrosie.

4. Snellere toegang tot de cloud

Meer internetsnelheid en bandbreedte mogelijkheden betekent sneller toegang tot toepassingen en gegevens die in de cloud zitten. Uit een enquête bleek dat 96% van de respondenten nu gebruik maakt van de cloud. Omdat computeren in de cloud een primaire factor in bedrijfsgroei blijft, zal het hebben van een glasvezel verbinding van cruciaal belang zijn voor je bedrijf om concurrerend te blijven.

5. Verbeterde beveiliging

red padlock on black computer keyboard

Online beveiliging is nu een prioriteit voor bijna elk soort bedrijf. Om te beginnen kun je je bewakings- en beveiligingssystemen van vrijwel overal en op elk moment in de gaten houden. Een snel internet circuit biedt ook bescherming tegen cybercriminaliteit, want de enige manier om het systeem binnen te dringen is letterlijk de vezels door te snijden.

6. Verminderde stress

Bijna iedereen heeft wel eens de frustratie ervaren van het werken met een trage verbinding. Niet alleen is het stressvol om voortdurend te moeten wachten tot websites gedownload zijn, maar traag internet vergroot ook de bezorgdheid dat werk niet op tijd af zal zijn. Glasvezel maakt het voor werknemers gemakkelijker om samen te werken door allerlei samenwerkingsmogelijkheden te bieden, zoals chatrooms en online conferenties. Veilig, betrouwbaar en snel internet bevordert een rustige, zelfverzekerde werkomgeving.

7. Hogere snelheid

Een van de belangrijkste voordelen van glasvezel internet is de verhoogde internetsnelheid. Als je werknemers elke dag meerdere uren online zijn om documenten te downloaden, met klanten te werken of onderzoek te doen, kan zelfs een vertraging van enkele seconden bij het laden van pagina’s de productiviteit verminderen. Volgens deze bron kan een traag internet na verloop van tijd oplopen tot een verlies van duizenden euros.

8. Sterker signaal

internet-lan-kabels

Hoe verder je van de centrale bent, hoe meer het signaal bij traditionele soorten internet degradeert. Signalen van glasvezel internet blijven sterk, zelfs bij grotere afstand. Hoe meer je bedrijf groeit, hoe belangrijker dit voordeel wordt. Naarmate werkruimtes en kantoren verder van de bron komen te liggen, kunnen je werknemers moeite hebben met een zwak signaal als je geen glasvezel internet hebt.

Laat een reactie achter