Gemiddeld kost het tinten van alle ramen van je auto tot wel €350. Dit kan dus nog wel duurder zijn dan een dashcam kopen. Als jij je ramen getint wilt hebben, maar niet zo’n hoge prijs wilt betalen, kan je het altijd zelf nog doen. Dus ben je geïnteresseerd in het blinderen van je autoruiten zonder een hoop geld uit te geven? Zo ja, kijk dan hieronder om 5 tips te leren voor het zelf blinderen van autoruiten.

1. Zorg ervoor dat de ramen helder zijn

Voordat je iets op de ramen aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat ze schoon zijn en dat er geen stof of stickers op de ramen zitten. Als er stickers op de binnenkant, zorg ervoor dat je ze allemaal verwijdert, omdat je kan knoeien met de lijm.

Nadat je de ruit hebt schoongemaakt, moet je alles in je auto verwijderen wat in de weg kan zitten. Zorg ervoor dat je ook de binnenkant stofzuigd om zich te ontdoen van alle stof die in de weg kan zitten bij het blinderen.

2. Zorg ervoor dat jouw metingen nauwkeurig zijnblack bmw x 6 on snow covered field during daytime

Voordat je jouw raamfolie koopt, zorg ervoor dat je een meetlint gebruikt en kijk hoeveel raamfolie je precies nodig hebt.

Zorg ervoor dat je het meerdere keren meet, zodat je er niet te weinig van koopt. De meeste raamfolie wordt geleverd in een rol van alle lengtes en maten. Voeg een beetje extra toe aan de maat die je hebt, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt. Een goede standaard is om voor elk raam twee centimeter extra toe te voegen.

3. Rol de raamfolie uit

Eerst moet je de raamfolie auto aan de buitenkant van de auto aanbrengen. Zorg ervoor dat de tint perfect past bij de grootte en vorm van het raam. Rol de folie uit en leg deze vervolgens op het raam, zodat deze naar je toe is gericht. De kant van de voering is degene die eraf pelt.

4. Breng de raamfolie aan de binnenkant aan

zwart-geblindeerde-ramen-auto

Vervolgens moet je de raamfolie aan de binnenkant van de auto aanbrengen. Zodra je de vorm hebt uitgeknipt, kun je de voering van de eigenlijke tint verwijderen. Om dit gemakkelijk te doen, doe je afplaktape aan één kant en trek je de twee uit elkaar door de tape vast te houden. Zodra je alleen de raamfolie hebt, spuit je de binnenkant van de autoruit. Spuit vervolgens het klevende gedeelte en breng de raamfolie aan. Zodra het is aangebracht, gebruik je een schraapmes om de raamfolie aan de ruit te plakken.

5. Controleer de wetten

Je moet je ook bewust zijn van de wetten die er zijn voor het blinderen van de ramen. Zorg ervoor dat je auto de wettelijke limiet niet overschrijd of je zou kunnen worden geconfronteerd met een boete later op de weg.

Laat een reactie achter