Google zet zijn autoproject in de ijskast

Het leek er op dat Apple en Google, na de revolutie van de mobiele telefoons, ook de wijze waarop we onszelf vervoeren wilde veranderen. Maar na Apple heeft ook Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn autoproject in de ijskast gezet.

De Google auto blijkt nog niet goed te anticiperen op gevaar

Deze auto raakt namelijk nogal in de war van de kleine voor- en achterwaartse bewegingen die bijvoorbeeld fietsers maken. De Google auto ziet de bewegingen namelijk als een gevaar en grijpt in door de auto automatisch te stoppen. Dat ondervond een onderzoeker in Houston die zo’n auto minuten lang bezig hield door een test uit te voeren naast een Google auto. Iedere centimeter die hij voor- of achteruit bewoog in de buurt van de Google auto, resulteerde in een noodstop-makende auto.

Google gaat samenwerkingen aan met traditionele automerken

Google heeft gereageerd dat dit soort issues juist belangrijk zijn in deze testfase, zodat Google eraan kan werken om dergelijke situaties te herkennen en hier de auto’s op te laten anticiperen.

Al in mei 2014 verscheen er op YouTube een filmpje (zie hieronder) waarin verschillende mensen de Google auto uit mochten testen. De Google auto uit het filmpje lijkt bij nader inzien klaar om in een magazijn te staan.

Google heeft besloten om de auto’s niet zelf te produceren, maar samenwerkingen aan te gaan met traditionele automerken.

Laat een reactie achter