De Lamborghini Terzo Millennio is Lamborghini’s visie van de toekomst en is ontwikkeld in samenwerking met MIT.
Terzo Millennio is Italiaans voor derde millennium maar laten we hopen dat we niet nog een extra 983 jaar moeten wachten voordat deze auto in productie gaat. Alhoewel, een van de twee innovaties waar de auto mee kan opscheppen – of op zijn minst zou willen opscheppen – zou maar een generatie verwijderd kunnen zijn van de werkelijkheid.
We hebben al gezien wat een puur elektrische supercar allemaal kan bereiken – de NextEV Nio EP9 is momenteel de snelste auto met het record op de Nürburgring – maar wat Lamborghini in gedachte heeft voor haar eerste auto die een 12-cilinder motorblok heeft tilt alles naar een veel hoger niveau.
Batterijen zijn zwaar en gewicht is de vijand van prestatie, en Lamborghini wil samengestelde constructiematerialen gaan maken die twee keer zoveel energie kunnen vasthouden, zodat de bestuurder in feite in een batterij zit. Er wordt al aan gewerkt met MIT, maar er is een doorslag in de nanotechnologie nodig om het proces te versnellen.
De externe panelen van dit fenomenaal uitziende Lamborghini concept die nog niet dienen als batterijen zijn gemaakt van een speciaal samengesteld soort koolstofvezel waarvan Lamborghini beweert dat het zelfhelend is. Het zal zichzelf niet op een magische wijze herstellen na een extreem ongeluk maar deukjes en krasjes zullen vanzelf verdwijnen met dank aan een speciale laag. Dit is geen sciencefiction en we hebben het al eerder gezien bij soortgelijke technologie smartphones van LG in 2013.
Lamborghini’s hebben vierwielaandrijving om tegen de immense kracht te kunnen en dit is geen uitzondering. Alhoewel, omdat elk wiel zijn eigen geïntegreerde elektrische motor heeft is er geen transmissietunnel of andere fysieke onderdelen die fysiek contact maken binnen het frame van de auto. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf de auto korter en lager kan maken, en het meest cruciaal is dat de auto erg aerodynamisch gemaakt kan worden. Omdat elk wiel een onafhankelijke motor heeft kan de auto gemakkelijker grip krijgen of het spinnen van wielen sneller stoppen, beter dan iedere auto met vierwielaandrijving momenteel op de markt.
Het bedrijf wil ook kansen om verloren energie op te vangen en te hergebruiken maximaal benutten – of het nou gebeurt via herstellend remmen of uitwisseling van warmte – om voor enorme boosts in kracht en prestatie te zorgen wanneer nodig terwijl de batterijen voor langere tijd volledig opgeladen blijven zodat het dichter in de buurt komt, of zelfs beter is, dan de traditionele brandstofzuipende Aventador. Alhoewel, dit is ook iets waarbij technologie nog een beetje achterloopt. Het opvangen en opnieuw distribueren van energie wordt meestal gedaan met een supercondensator die de energie vervolgens naar de batterij stuurt. Lamborghini’s doel is om een supercondensator te ontwikkelen die energiedichtheid van hetzelfde niveau kan geven als een batterij en werkt momenteel samen met MIT’s Dinca Research Lab om dit waar te maken.
Laat een reactie achter