Haaruitval wordt vaak geassocieerd met ouderdom. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders die al op betrekkelijk jonge leeftijd te maken krijgen met haaruitval. Dit is vaak het gevolg van het hormoon DHT. Onder invloed van dit hormoon vallen haren uit voordat ze volgroeid zijn, waardoor kale plekken en inhammen ontstaan. Dit kan jou een onzeker gevoel bezorgen. Wil je hiervan verlost worden? Onderga dan een haartransplantatie. Je verwacht het mogelijk niet, maar door zo’n ingreep kun jij jouw zelfvertrouwen terugwinnen. Haartransplantaties bij Zantman Kliniek maken namelijk voorgoed een einde aan kale plekken en inhammen. Hierdoor kun jij jouw schaamtegevoel opzij zetten.

Mogelijkheden van een haartransplantatie

jongen-haar

De laatste jaren zijn er steeds meer mannen die een haartransplantatie ondergaan. Veel mannen kiezen voor deze ingreep als zij te maken krijgen met inhammen. Inhammen worden zichtbaar doordat de voorste haarlijn zich steeds verder naar achteren verplaatst. Heb je ook te maken met inhammen en frustreert dit jou? Kies dan voor een haartransplantatie. Als je inhammen behandelt met een haartransplantatie, ben je hier voorgoed van verlost. Dankzij deze ingreep wordt de oorspronkelijke haarlijn namelijk hersteld. Na zo’n haartransplantatie zie je er vaak jaren jonger uit.

Een haartransplantatie onderga je niet alleen als je te maken hebt met inhammen. Nee, want met zo’n ingreep kun je bijvoorbeeld ook wenkbrauwen herstellen of opnieuw aanbrengen. Je kunt zelfs een haartransplantatie ondergaan als je jouw baard op wilt vullen. Voor het creëren van een niet-bestaande baard is een haartransplantatie vaak minder geschikt.

Haartransplantatie voor vrouwen

lang-haar

DHT is een mannelijk hormoon. Hierdoor denk je mogelijk dat alleen mannen te maken kunnen krijgen met voortijdig haaruitval. Dit is niet het geval, want ook vrouwen kunnen al op jonge leeftijd (veel) haren verliezen. In tegenstelling tot mannen valt het haar bij vrouwen vaak uit bovenop het hoofd, meestal langs de scheiding in het midden.

Vrouwen ondergaan overigens niet alleen een haartransplantatie bij haaruitval. Veel vrouwen kiezen namelijk ook voor deze ingreep om de voorlijn van hun haar te verlagen. Door de voorlijn te verlagen, breng je de verhoudingen van jouw gezicht weer in evenwicht. Bijkomend voordeel is dat je er na zo’n ingreep vaak aanzienlijk jonger uitziet. Bovendien kan een zo’n haartransplantatie ervoor zorgen dat je een stuk sterker in jouw schoenen staat.

Verschillende methodes

haar-aziaten-man-vrouw

Zie je inmiddels in dat een haartransplantatie jou zelfverzekerder kan maken? Dan wil je zelf mogelijk wel zo’n ingreep ondergaan. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een professionele en erkende haar kliniek. In dat geval ben je namelijk verzekerd van een mooi resultaat. Als je een haartransplantatie ondergaat in een kliniek, moet je een keuze maken uit de verschillende behandelmethode kiezen. Je hebt keuze uit een FUT haartransplantatie en een FUE haartransplantatie.

FUT is de afkorting Follicular Unit Transplantation. Deze techniek wordt wereldwijd toegepast voor het uitvoeren van haartransplantaties. Bij de FUT-methode wordt een stripje haar weggenomen uit de haarkrans aan de achterzij van jouw hoofd. De haren uit dit gebied hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Omdat er een stripje haar wordt weggenomen, moet er na een FUT haartransplantatie gehecht worden. Hierdoor blijft er altijd een litteken zichtbaar.

Een tweede optie is Follicular Unit Extraction (FUE). Dit is de nieuwste manier van haartransplanteren. Bovendien wordt de FUE-methode beschouwd als het minst ingrijpend. Bij dee methode worden haren namelijk één voor één, met behulp van een holle micronaald of boortje, uit de hoofdhuid weggenomen. Voordeel hiervan is dat er slechts kleine wondjes ontstaan, waardoor er na afloop niet gehecht hoeft te worden.

Laat een reactie achter