Elk mens brengt gemiddeld een derde van zijn of haar leven door in bed. Sta daar eens even bij stil, als je 30 jaar bent heb je dus 10 jaar in bed gelegen. Dat betekent dat je een derde van je leven met je hoofd op een kussen ligt. Wat veel mensen niet weten is dat een zijde kussensloop veel vriendelijker voor je haar is dan bijvoorbeeld een van katoen of linnen. Dus als je gesteld bent op mooi en gezond haar is het verstandig om een kussensloop van bamboe of zijde aan te schaffen. Een kussen met daaroverheen een zijde kussensloop ligt gewoon ontzettend lekker. Het voelt heerlijk zijdezacht aan, koelt in de zomer en verwarmt in de winter. Maar zijde is niet alleen goed voor je haar, het gaat ook rimpels tegen. Bij HairLust weten ze precies wat de voordelen van een zijde kussensloop zijn. We doen ze hieronder uit de doeken.

Schoonheidsslaapje

slapen-partner

Door te slapen op een zijde kussensloop doe je elke nacht een schoonheidsslaapje. Om te beginnen is een goede nachtrust essentieel voor een frisse uitstraling. Zijde is niet voor niets een van de meest gewilde stoffen ter wereld. Het heeft de uitzonderlijke eigenschap om glad te blijven, Zijde lakens en kussenslopen voelen comfortabel glad aan en zorgen ervoor dat je niet zo ‘verkreukeld’ wakker wordt. Daardoor stel je de vorming van rimpels in je gezicht zo lang mogelijk uit.

Rimpelloos

Zijde is een natuurlijk product dat door de welbekende zijderups wordt gesponnen. Daardoor zitten er werkzame stoffen voor je huid in. Onder andere proteïnen, aminozuren en antioxidanten. Tijdens het slapen voeden deze je huid en houden de vochtbalans op peil. Dit betekent dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. En dat is fijn, want een droge huid rimpelt eerder en een droge hoofdhuid is slecht voor je haar. Ook na het wassen van de zijde kussensloop blijven de werkzame stoffen aanwezig.

Good hair night

slapen

Door op een zijde kussensloop te slapen doe je je haar een groot plezier. Je haar wordt niet zo snel vet en blijft gehydrateerd waardoor je haar glanst en volume houdt. Wist je dat we ’s nachts meer dan 40 keer draaien? Dat kan ervoor zorgen dat je wakker wordt met warrig haar. Soms zitten er zelfs knopen in! Door op een zijde kussensloop te slapen heb je altijd een good hair night zodat je de volgende dag geen bad hair day hebt.

Laat een reactie achter