Slapen als doornroosje: wanneer je de meeste nachten nauwelijks in slaap kunt vallen, klinkt het meer als een sprookje dan als een haalbare realiteit. Nachtelijke schoonheidsproducten beweren dat ze dubbel werk doen terwijl je slaapt, terwijl zijden kussenslopen worden aangeprezen vanwege de serieuze schoonheidsvoordelen, zoals het verminderen van rimpels, gespleten haarpunten en kroezen. Maar is zijdezacht beddengoed echt de weg naar een gladdere huid en beter haar?

Kortom, ja – zijden kussenslopen maken echt een verschil.

Dat gezegd hebbende, zijden kussenslopen zijn natuurlijk geen wondermiddel voor al je schoonheidsproblemen. Lees verder om te weten te komen welke schoonheidsvoordelen je van zijden kussenslopen kunt verwachten en wat gewoon fictie is.

zijden-kussen-wit

1. Kunnen zijden kussenslopen rimpels voorkomen?

Geloof het of niet, maar dat kunnen ze! Een glad oppervlak met weinig wrijving betekent minder trekken aan de huid dan bij een traditioneel katoenen kussensloop. We krijgen slaaprimpels door op onze zij of ons gezicht te slapen, dus we kunnen er minder van krijgen als we op zijde slapen. Onderzoeken tonen aan dat wrijving door woelen en draaien rimpels in de huid veroorzaken, maar een zijdezacht oppervlak kan dat effect op de lange termijn verminderen. Ook helpt het de huid wanneer de kussensloop geen chemische stoffen bevat en Oeko-Tex gecertificeerd is zoals de Blissy zijden kussenslopen bijvoorbeeld.

2. Voorkomen zijden kussenslopen kroeshaar?

Ja! Dankzij de super gladde textuur van zijde glijdt het haar er zonder enige wrijving overheen, wat betekent dat je minder snel met kroeshaar, klitten of een slaaphoofd wakker wordt, terwijl katoen het haar kan haken en het ‘s nachts in een nest van klitten kan verwarren. Slapen op zijde is een geheim dat vrouwen met getextureerd en krullend haar al jaren gebruiken om stijlen zoals vlechten en geföhnd haar langer te behouden zonder kroezen toe te voegen.

3. Houden zijden kussenslopen de huid gehydrateerd?

Dankzij die super gladde textuur is dit echt waar. De gladheid van zijde betekent dat het minder snel vocht van de huid absorbeert, waardoor de huid mooi en gehydrateerd blijft zonder dat er waardevol vocht aan wordt onttrokken. Dat maakt zijden kussenslopen geweldig voor iedereen met een droge huid (of voor gebruik in die droge wintermaanden).

4. Houden zijden kussenslopen het haar gezond?

slapen-telefoon

In sommige opzichten wel: ze helpen om het haar gehydrateerd te houden en zijde kan helpen bij broos haar. Katoen is poreuzer dan zijde, dus traditionele kussenslopen absorberen vocht uit je haar, terwijl zijde die hydratatie precies houdt waar het moet blijven: in je haar. Dat betekent dat als je last hebt van droge lokken of een schilferige hoofdhuid, een zijden kussensloop echt een uitkomst is.

5. Kunnen zijden kussenslopen de temperatuur regelen?

Zijde is misschien niet de meest verkoelende optie voor beddengoed maar het reguleert zeker de temperatuur. Zijdevezels zijn inherent temperatuurregulerend. In tegenstelling tot katoen, dat vocht absorbeert, voert zijde vocht af om je de hele nacht droog en koel te houden.

6. Voorkomen zijden kussenslopen acne?

Niet echt. Het is waar dat zijde niet zoveel vocht opneemt als katoen, maar je moet niet verwachten dat het acne vermindert of puistjes voorkomt. Als je last van puistjes of acne hebt, kun je beter een huidverzorgingsprogramma voor het verwijderen van acne beginnen (en stoppen met het aanraken van je gezicht!).

7. Zijn zijden kussenslopen van nature hypoallergeen?

Tenzij jouw allergieën rechtstreeks verband houden met jouw beddengoed, kun je er niet op vertrouwen. De beweringen dat zijde van nature hypoallergeen is, is voor de meeste mensen niet relevant. Als je last van allergieën hebt, probeer dan een matrasbeschermer aan je bed toe te voegen om allergenen en irriterende stoffen uit de omgeving te blokkeren en zorg ervoor dat je je beddengoed regelmatig wast.

8. Verbeteren de aminozuren in zijden kussenslopen je huid?

gladde-huid

Nee. Hoewel zijde aminozuren en natuurlijke eiwitten bevat (en die aminozuren geweldig zijn voor huidverzorging), kunnen ze niet op de huid worden overgedragen voor enig meetbaar voordeel.

9. Kunnen zijden kussenslopen gespleten haarpunten voorkomen?

De gladde, gladde textuur van zijde voorkomt klitten en kroezen, maar het kan haarbreuk en schade niet helemaal voorkomen. Probeer in plaats daarvan een diepe conditioner te gebruiken en het haar regelmatig te laten knippen om gespleten haarpunten te voorkomen.

10. Zijn zijden kussenslopen anti-aging?

Een beetje. Zijden kussenslopen kunnen de rimpels verminderen en de hydratatie van de huid verbeteren, waardoor je er jonger uit kunt zien. Maar als het tegengaan van veroudering jouw doel is, onthoud dan dat fijne lijntjes en rimpels slechts 5% van jouw gezicht uitmaken. Dat betekent ook dat je met de juiste producten en behandelingen tekenen van een doffe huid en een ongelijkmatige teint moet bestrijden.

Maken zijden kussenslopen echt een verschil?

Kort gezegd, ja: zijden kussenslopen kunnen de hydratatie van de huid en het haar verbeteren, fijne lijntjes en rimpels voorkomen en elke ochtend gladder, pluisvrij haar tot gevolg hebben. Hieronder nog alle voordelen op een rijtje in vergelijking met een katoenen of satijnen kussensloop.

voordelen-zijden-kussensloop

Pas wel op voor onrealistische beweringen. Hoewel zijden kussenslopen geweldig zijn om slaaprimpels en slaaphoofden te voorkomen, geven ze geen voedingsstoffen af aan je huid en helpen ze niet bij puistjes.

Als je klaar bent om te investeren in een zijden kussensloop, zoek dan naar zijde van topkwaliteit met een hoge momme (of ‘mm’, het gewicht van de stof) van 22 of meer, zoals de zijden kussensloop 22 momme van Blissy.

Laat een reactie achter