Voor veel mensen is de tuin een plek om aan het eind van de dag tot rust te komen. Geniet van de ondergaande zon, je spelende kinderen en een goed glas wijn! Om optimaal van het mooie weer te kunnen genieten, moet de tuin je een prettige zithoek bieden. Het creëren van zo’n zithoek lijkt op voorhand vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk blijkt te zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over de manier, waarop je deze hoek vorm kunt geven.

Een tuin hoeft niet per definitie over één zithoek te beschikken. Het komt regelmatig voor, dat mensen meerdere zithoekjes creëren. Gebruik bijvoorbeeld een veranda tegen de woning aan. De veranda biedt je ook bij een zomers buitje een plek om van de hoge temperaturen te kunnen genieten. Achterin de tuin kun je een tweede plekje plaatsen, die je kunt gebruiken om in de zon te zitten. Ook met een tuinhuis kun je een zithoek creëren.

Comfortabele tuinmeubelen voor je zithoek 

Credits: Fonteyn.nl

Niet alleen is het belangrijk om na te denken over de beste plek voor een zithoek in de tuin. Ook doe je er verstandig aan om niet te besparen op de tuinmeubelen. Zeker in de zomer zal je vrijwel dagelijks op deze stoelen of de tuinbank zitten. Het is bijzonder vervelend, wanneer deze niet fijn zitten. Tuinmeubels worden in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een losse fauteuil of een brede tuinbank. Met een tuinbank heb je direct een groot aantal zitplekken. Daarbij kun je vaak ook op de tuinbank liggen. Een fauteuil heeft echter een comfortabeler zitvlak dan zo’n bank.

Tip: door je tuinmeubelen in de herfst te bestellen, profiteer je vaak van een scherpe prijs. De meubels worden in deze periode met een hoge korting aangeboden, omdat het bedrijven veel kost als zij de meubels op moeten slaan tijdens de winter.

Voorzie je zithoek van bloempotten 

Credits: Fonteyn.nl

Naast het feit dat comfortabele tuinmeubels een onderdeel zouden moeten zijn van de zithoek, kun je deze ook op andere manieren verder aankleden. Gebruik bijvoorbeeld verschillende formaten plantenbakken en bloempotten in de zithoek. Deze bloempotten geven je zithoek aanzienlijk meer kleur. Zeker wanneer je ze vult met bijvoorbeeld viooltjes of geraniums. Overigens hoeven de plantenbakken niet altijd met planten gevuld te worden. Je kunt ze ook gebruiken voor het kweken van verschillende kruiden. Denk aan munt of basilicum, wat heerlijk is voor over een zomerse salade!

Sfeervolle verlichting in de zithoek 

Een derde element om aan de zithoek in je tuin toe te voegen, is de verlichting. Er bestaan verschillende soorten verlichting voor in een tuin. Denk aan een slinger met meerdere witte of gekleurde lampjes. Ook kun je voor lampen kiezen, die aan de bovenzijde van een klein zonnepaneel voorzien zijn. Ideaal om de randen van je terras of veranda aan te geven. Overdag zal het zonnepaneel de accu opladen, waardoor je de lampen in de avond zonder stroomaansluiting of batterij kunt gebruiken! Milieuvriendelijk en bijzonder duurzaam.

Tip: ook het gebruik van een vuurkorf of vuurtafel is leuk! Zorg er bij een vuurkorf voor, dat je een metalen plaat onder de korf legt. Op deze manier voorkom je dat het smeulende hout schade aan je terras, veranda of gazon veroorzaakt. Een vuurtafel zal geen schade aanrichten, maar is vaak aanzienlijk groter en daarbij ook duurder.

Laat een reactie achter