Voor de meeste mannen kunnen sieraden nogal verwarrend zijn en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. De term ‘mannensieraden’ heeft door decennia van beperkte aanbiedingen op die markt een onaantrekkelijk stigma. Tenzij een man geassocieerd wilde worden met een agressieve, gewaagde metalen ketting, was de enige optie om te kiezen voor een horloge en een trouwring – einde verhaal. Tegenwoordig heb je hele trendy mannen sieraden zoals Buddha to Buddha die de outfit van een man helemaal compleet maken. Ze hebben ook een nieuwe collectie uitgebracht die zeker de moeite waard is om te checken!

Waarop moet je letten bij het kopen van mannen sieraden?

Je kunt het eigenlijk vergelijken met het winkelen voor een shirt met een button down kraag. Het draait allemaal om wat jij mooi vindt en waarmee jij je verbonden voelt. Denk er gewoon niet te lang over na.

Ga voor veelzijdige stukken, die een aantrekkelijk tintje aan jouw dagelijkse look kunnen geven. In termen van kosten is een armband, een ring of een ketting, die een mooie aanvulling op jouw 9 tot 5 look is of een stijlvol accent voor jouw casual kleding, de uitgave echt waard en zal het een accessoire worden die jouw persoonlijke stijl kenmerkt.

Je kunt er jarenlang plezier van hebben en veel verschillende ervaringen en herinneringen tijdens het dragen krijgen. Het heeft veel met je meegemaakt en wordt in wezen ook een deel van jou.

Om je te helpen bij jouw volgende aankoop van sieraden, geven wij een overzicht van hoe mannen sieraden kunnen dragen en naar welke stukken ze op zoek moeten gaan.

Armbanden

BTB_BlackRhodium2_600x500

Vroeger was de trend een dikkere soort leer of metaal, maar nu zijn we overgegaan op minimale, verfijnde armbanden, die een man gemakkelijk kan combineren of apart kan dragen. Zoals bijvoorbeeld de BlackRhodium sieraden van Buddha to Buddha die hierboven te zien zijn. Het is leuk om een eenvoudige cuff armband met een andere armband te combineren, die of het nu van touw of leer is een andere textuur heeft. Het belangrijkste van armbanden is gemak en zorg ervoor dat je niet ten prooi valt aan elke armbanden trend ter wereld of zie eruit alsof je net uit het vliegtuig bent gestapt na een maandenlange yogaretraite.

Als het gaat om het dragen van meerdere armbanden, is het het beste om balans te vinden. Een stijlvolle armband schittert op zichzelf, maar als je je look wat brutaler wilt maken, zorg er dan voor dat de combinatie niet te storend of te zwaar is. Als je al een horloge en een trouwring aan een hand draagt, voeg dan een armband van metaal of van een koord aan je andere pols toe.

Ringen

BTB_ringen_600x500

Als je een zegelring draagt, raden wij je aan om deze zonder een andere ring aan die hand te dragen. Het ziet er op zichzelf al fantastisch uit en het is niet nodig om er nog iets aan toe te voegen. Maar als je stijlvibe wat brutaler is, kun je er eventueel nog één aan die hand toevoegen, maar zeker niet meer dan twee ringen. ‘Minder is meer’ zou hier altijd de regel moeten zijn.

Een superdikke of zware ring ziet er ouderwets uit en voelt oncomfortabel aan tijdens je activiteiten overdag. Dikke over-the-top ringen leiden elke man af terwijl hij op kantoor aan het typen is of fysiek werk doet. De beste ringen zijn de lichtgewicht, minimale knallers, die je misschien zelfs vergeet dat je ze draagt, zoals de ringen van Buddha to Buddha bijvoorbeeld die je hierboven ziet. Blijf bij strakke ringen die niet breder zijn dan 4 millimeter.

Kettingen

BTB_kettingen_600x500

Ga voor iets minimaals dat persoonlijk aanvoelt en zowel over je shirt als onder je shirt kan worden gedragen. Een moderne halsketting met een lengte tot halverwege de borst voegt karakter toe aan een basic T-shirt en jeans voor een geweldige stijl. Vermijd grote, dikke, diamantgeslepen kettingen. De hoogglans gepolijste look kan voor mannen lastig zijn, dus ga voor iets unieks dat matter en stijlvol is.

Een geweldige manier om laagjes te maken, is om te beginnen met een eenvoudige ketting van 60cm (met of zonder hanger) en die vervolgens een met een kleinere ketting met een hanger van 55cm te combineren om jouw gewone T-shirt of sweatshirt interessant te maken. Je kunt naar hartenlust metalen mixen en matchen voor een stijl van het volgende niveau.

Welke sieraden je ook kiest en hoe je het ook besluit om te dragen, het is belangrijk om voor iets te gaan dat je echt mooi vindt en dat je met gemak dagelijks kunt dragen. Een sieraad omsluit de reizen, de avonturen en de geweldige momenten van je leven en krijgt een sentimentele waarde, die van onschatbare waarde is.

Laat een reactie achter