Ben jij de man in huis en heb je behoefte aan een eigen plek in je huis? Dan is de ideale droom van elke man om een echte mancave in huis te hebben. Nu weet je misschien niet waar je moet beginnen, maar gelukkig hebben wij een aantal dingen opgesomd waarmee jij een echte mancave kunt maken.

Gebruik veel hout

man cave garage

Bij een echte mancave wordt al snel gedacht aan veel hout. Veel hout gebruiken zorgt direct voor een stoer ogend interieur. Denk bijvoorbeeld aan opvulling zoals een houten bar of tv meubel. Daarnaast kun je de mancave natuurlijk volledig aankleden met overige houten meubels of accessoires.

Neem een terugkerend en bijpassend thema

Om een mancave echt compleet te maken, kun je een terugkerend thema kiezen. Denk bijvoorbeeld aan je eigen hobby’s, lievelingskleuren of andere dingen die met jou te maken hebben. Zo kun je een mancave helemaal inrichten naar jouw stijl. Het is leuk om je gekozen thema in allerlei accessoires, kleuren en meubels terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld een bepaalde sport, een bepaald materiaal of een soort drank. Om inspiratie op te doen kun je een kijkje nemen op bepaalde websites die je hierbij kunnen helpen.

Lichtgebruik

mancave-donker-tv

De verlichting is een element wat veel invloed kan hebben op de sfeer in een mancave. Een gezellige mancave heeft lichtpunten nodig. Het is belangrijk dat je de juiste kunstverlichting aanschaft en deze op de juiste manier gebruikt. Er zijn talloze manieren om licht te verwerken in je mancave. Het wordt aangeraden om lichten te gebruiken die je kunt dimmen en wellicht zelfs van kleur kan veranderen. Dit zal een grote bijdrage leveren aan de sfeer in je mancave.

Gadgets

playstation-spel-man

Gadgets zijn de perfecte aanvulling voor een perfecte mancave. Bijvoorbeeld een allround geluidssysteem, televisiescherm, beamer, tafeltennistafel en natuurlijk een leuke koelkast. Hiermee verras je de bezoekers van je mancave en zorg je voor de leukste avonden! Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf genieten van de toegevoegde gadgets in je mancave.

Zorg voor comfort

Wellicht ben je zelf van plan om ook echt te relaxen in je mancave. Dan is het verstandig om te zorgen dat je genoeg comfort in je mancave hebt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een fijne loungebank of zelfs een rond bed toevoegen. Door ook een televisiescherm of beamer in je mancave te hebben, kun jij hier heerlijk tijd spenderen. Met deze toevoegingen kun jij gegarandeerd relaxen in je mancave.

Met de bovenstaande tips ben je hopelijk in de goede richting voor het maken van een echte mancave.

Laat een reactie achter