De koudere dagen staan voor de deur. Je hebt veel gebruik gemaakt van jouw tuin en nu is het tijd om het wat rust te geven en goed te onderhouden. Jij hoeft echter niet stil te zitten, want nu is het de beste tijd om aan jouw eigen stukje natuur te werken. Zo kun jij volgend jaar tijdens de warmere dagen nog meer genieten van jouw tuin. Lees snel verder hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Vergunning nodig?

voortuin-huis

Jouw tuin zal meer sfeer krijgen door een overkapping. Schaf dan ook nog een bijpassend tuinset aan waar jij volledig tot rust kunt komen. Allereerst is het belangrijk dat je controleert of je een vergunning nodig hebt. Het is namelijk niet altijd toegestaan om zonder toestemming een overkapping te bouwen. Wat voor jouw situatie van toepassing is, hangt af van de gemeente waar jij woont. Lees je daarom eerst goed in, zodat je geen onnodige kosten maakt en weet waar je aan toe bent. Een overkapping moet natuurlijk ook onderhouden worden, zodat het lekker lang meegaat. Let erop dat je geen hogedrukspuit gebruikt bij het schoonmaken, ook al is dit sneller en handiger. De kans is namelijk groot dat je jouw overkapping zult beschadigen of het vuil juist naar plekken verspreidt die lastig schoon te maken zijn. Dus: maak een sopje, zet een muziekje aan en schrobben maar!

Een duurzame tuin

tuin-pad

Groen is goed voor je gezondheid en algehele geluksgevoel. Jij wilt daarom van al die stenen af in jouw tuin en je zoekt iemand voor de tuinaanleg. Je doet hiermee niet alleen jezelf een plezier, maar ook de natuur wordt hier blij van. Het water wordt namelijk beter afgevoerd en de riolen worden minder belast. Ook de tuin moet goed onderhouden worden. Het is immers bijna niet te vermijden dat je te maken krijgt met onkruid. Hierbij is het belangrijk dat je oppast met de producten die je gebruikt om het onkruid te bestrijden. Kokend heet water is een milieuvriendelijke keuze en heeft vaak gelijk effect, omdat de eiwitten stollen waardoor de plant niet verder kan groeien. Zo zorg je er op een duurzame manier voor dat jouw tuin er mooi uitziet!

Nu kun jij direct aan de slag met het opfleuren van jouw tuin. Wanneer je besluit om een overkapping te bouwen, kijk dan goed of er een vergunning nodig is. Help tot slot de natuur een handje mee en maak je tuin groen en onderhoud deze ook op een duurzame manier. Benieuwd naar meer manieren om jouw tuin op te fleuren? Kijk dan op de website van Gras en Groen!

Laat een reactie achter