Het zal je niet ontgaan zijn dat het handelen in Bitcoins helemaal hot is op dit moment. Heb je de Bitcoin boot een beetje gemist omdat je geen tijd had om je erin te verdiepen? Dan wil dat ziet zeggen dat je niet alsnog aan boord kan stappen, ondanks het gebrek aan tijd en kennis. De eenvoudigste manier om zonder tijd en kennis te handelen in Bitcoins is door het gebruik te maken van een trading bot. In dit artikel lees je alles over deze mogelijkheid.

Wat is een trading bot?

software-developer

De naam geeft het al aan, een trading bot is een software systeem (in dit geval Bitcoin handelssoftware) dat gebruikt kan worden om trends in een crypto koers te herkennen. Op basis hiervan zal deze algoritmische handelssoftware eventuele kansen herkennen en dit aan jou als handelaar communiceren. Er zijn trading bots die zelfs in staat zijn om automatisch transacties uit te voeren op basis van jouw strategie. Uiteraard kun je de trading bot voeden met risico indicatoren en kun je een maximum bedrag ingeven waarmee de bot kan handelen. Een trading bot zal op basis hiervan beslissingen nemen door koersbewegingen te volgen. Als je voor een goede strategie hebt gekozen, kan het gebruik van zo’n bot zeer winstgevend zijn. Als je een keuze hebt gemaakt voor een verkeerde strategie, neemt de bot een reeks van slechte beslissingen. Het gebruik van een trading bot geeft dus geen winstgarantie maar maakt het handelen in Bitcoins wel toegankelijker voor mensen die niet over de benodigde tijd en kennis beschikken.

Voordelen van het gebruik van trading bots

De belangrijkste voordelen van het gebruik van trading bots hebben we hierboven al benoemd. Een trading bot houdt de Bitcoin markt voor je in de gaten en verzamelt hiervoor gegevens met betrekking tot het handelsvolume, de orders, de prijs en de tijd. Hiermee word je veel “werk” uit handen genomen en hoef je hiervoor niet constant achter het scherm te zitten. Daarnaast krijg je adviezen over een eventueel te volgen strategie en voorkom je dat je gedreven door emoties een (mogelijk verkeerde) beslissing neemt. De beslissingen worden immers genomen op rationele basis.

Welke trading bot komt het meest in aanmerking?

crypto-trader

Er zijn zeer veel trading bots waarvan je gebruik kunt maken maar lang niet iedere aanbieder hierin is even betrouwbaar. Bitcoin Prime is een van de meest populaire trading bots waarvoor je kunt kiezen. Deze trading bot is beschikbaar in 60 verschillende landen en heeft 200.000 gebruikers. Daarnaast is de prijsstelling van het gebruik van deze bot zeer reëel en biedt dit enige vertrouwen in een volatiele crypto markt waarin succes nooit gegarandeerd kan worden. Er wordt alleen 2% commissie berekend over winstgevende accounts. Onrendabele accounts betalen geen kosten.

Laat een reactie achter