Het lekkere weer komt eraan, waardoor onze ogen wel wat bescherming kunnen gebruiken. De bescherming hoeft niet lelijk te zijn, er is voor iedereen een prachtig model wat bij jou past. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van fashion, zo ook voor de zonnebril. Waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom is in deze blog te lezen welke trends in 2021 je niet mag missen!

Vierkant en oversized

De glamour oversized brillen zijn hotter dan hot. Het motto wat bij deze zomer past is: ‘The bigger, the better’. Deze zomer kunnen we deze monturen niet negeren. Eén groot voordeel wat deze grote glazen hebben is dat het beter wordt beschermd tegen alle UV-stralen. Menig beroemdheden zoals Kim Kardashian zijn verliefd op deze monturen. Er zijn veel verschillende vierkante oversized zonnebrillen in veel kleuren. Voor het aankomende seizoen zul je diep zwarte kleuren zien en zachtere bruin kleuren vooral tegenkomen op straat. Het is alleen een bril wat niet iedereen staat. Als je een klein hoofd hebt dan verdwijnt je halve gezicht achter enorme glazen, waardoor het jou minder snel goed zal staan. Niet getreurd er zijn andere zonnebrillen die jou heel mooi staan.

Cat eye

Afgelopen jaren kon je al de cat eye zonnebril al steeds vaker op straat zien, vooral onder de vintage lovers is het al een geliefde zonnebril. De cat eye is te herkennen aan de grote en vlindervormige vormen. Er zijn simpele cat eyes, maar ook opvallende modellen die echt eye-catching zijn waardoor je niet te missen bent op straat. De jaren ‘70 zijn qua kleuren en tinten het beste wat je kunt kiezen. Wat natuurlijk ook niet te missen is zijn de dierenprints en de doorzichtige kleuren, waardoor je bril net een extra touch krijgt. Naast dat deze zonnebril een grote fashion factor heeft is er nog een groot voordeel factor. Het heeft ook een grote anti-ageing bescherming. Door de grote glazen beschermt het de gevoelige huid rond de ogen helemaal. Deze zonnebril is ideaal voor als je een langwerpig of ovaal gezicht hebt. Deze vorm van zonnebrillen is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.

zonnebrillen-etalage

Transparante zonnebrillen

Na enkele jaren als een opkomende zonnebril gezien te worden, is dit montuur nu daadwerkelijk doorgebroken in fashionland. De transparante rand kan verschillende kleuren hebben. De kleuren dat deze bril kan bevatten zijn roze, lichtblauw en lichtbruin. Deze bril wordt zowel door mannen als vrouwen gedragen. Wat een groot voordeel is aan deze trend is dat het bij de outfit kan matchen, doordat je de kleuren mooi op elkaar af kunt stemmen.

Rond, ronder, rondst

De retro stijlen zijn weer terug van weggeweest. Afgelopen jaren waren al steeds vaker op straat te zien. Dit jaar is het een grote trend, maar dan zijn de zonnebrillen met meer neutrale kleuren de trend. Terwijl de afgelopen jaren de gespiegelde glazen een stuk populairder zijn. Hierdoor krijg je echt het jaren ‘70 gevoel.

Geometrisch

De geometrische vormen zullen de brillen van 2021 kenmerken. De driehoekige, vierkante en zeshoekige zonnebrillen zullen het meest op straat worden gezien. De zonnebrillen die op de catwalks te zien werden gepresenteerd waren minimalistisch of heel groot. Dit is een gedurfde zonnebril wat niet iedereen mooi vindt. Door mooie afgeronde hoeken te hebben kunnen al meerdere mensen het mooi vinden.

Laat een reactie achter