Als professionele koper van sieraden of als topontwerper van zonnebrillen, zullen er meteen veel dingen in je opkomen: de trends, de verschillende stijlen en de kleurencombinaties die in de lente en de zomer van 2021 de boventoon zullen voeren, zodat het bedrijf kan gaan plannen en kan beslissen welke soorten zonnebrillen er in de winkel komen te liggen. Je kunt dan gaan kijken welke kleur en welk verpakkingsontwerp er bij die tijd van het jaar passen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de markttrends en we hebben op basis daarvan de volgende 12 modellen zonnebrillen voor jou op een rijtje gezet en waarvan wij denken dat deze tijdens de lente/zomer van 2021 de absolute marktleider zullen zijn.

#1 Extra grote zonnebril voor dames

Er zijn het hele jaar 2020 al extra grote zonnebrillen op de markt verkrijgbaar. Maar er zijn redenen waarom ik ze ook nog steeds bovenaan mijn lijstje voor 2021 heb gezet. Deze serie is vanwege zijn eenvoud en omdat het visueel opvallend is, het meest populaire model van 2020. Omdat de vraag ernaar nog steeds groeiende is, zal het ook tijdens de lente/zomer van 2021 de markt blijven leiden.

#2 Cateye zonnebril voor dames

De cateye zonnebrillen hebben vrouwelijkere vormen en kleuren. Door de jaren heen is het altijd populair geweest omdat deze serie brilstijlen je gezicht smaller laat lijken en je een gevoel van luxe en betovering geven. Het is één van de klassieke en essentiële accessoires geworden, die het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

#3 Ronde designer zonnebril

De retrostijl is, of het nu gaat om kleding of om accessoires, al jaren trendy. De kleurrijke ronde zonnebril is er één van en bijna 70-80% van alle retro zonnebrillen met een rond montuur kan door zowel mannen als vrouwen worden gedragen.

#4 Platte zonnebril

Onderstaande grafiek laat zien dat de populariteit van platte zonnebrillen nog steeds stijgt. In de meeste gevallen zijn de monturen van dit type groot en geven ze een eenvoudig en genereus gevoel.

#5 Aviator zonnebril

In vergelijking met andere series kan de aviator/piloten heren zonnebril zeker een eeuwige klassieker worden genoemd. Elk jaar zijn er enorme hoeveelheden coole aviator brillen op de markt verkrijgbaar. De trend van deze serie is de creativiteit van de kleuren van de glazen. Meer frisse en heldere kleuren zijn in 2021 in de mode bij jongeren en ook doorschijnende gekleurde glazen en spiegelende glazen zul je steeds vaker gaan zien, ook bij de ray-ban zonnebril die je terugziet in de welbekende piloten look.

#6 Vierkante zonnebril voor dames

Extra grote vierkante zonnebrillen kunnen je gezicht meer vormgeven. Het trekt meestal een bepaalde groep aan. Het is een geweldige keuze als je een eenvoudige en elegante serie aan je collecties voor het jaar 2021 wilt toevoegen om zo jouw sterke persoonlijkheden te laten zien.

#7 Gekleurde plastic zonnebril

Het lijdt geen twijfel dat felgekleurde design glazen tijdens modeshows van merken steeds vaker te zien zijn. Dit type is geliefd bij de generatie van na de jaren 80. Het wordt zelfs steeds populair onder de generatie van na de jaren 90 en 00 vanwege het stijlvolle gekleurde ontwerp en de old school types. Door te matchen met de juiste kleding, toont het op een uitstekende manier iemands coole persoonlijkheid en is het zeer geschikt voor bij streetwear.

Verschillende doorschijnende plastic monturen, die passen bij doorschijnende pc-glazen van dezelfde kleur, zijn één van de trots van de ontwerpers geworden. De opmerkelijke modellen zijn een kristal nude montuur met getinte lichtbruine glazen maar ook andere gekleurde glazen zoals lichtblauw, roze, rood en oranje gekleurde monturen etc. zijn ook populair.

#8 Witte zonnebril voor dames

De witte zonnebrillen lijken steeds trendyer te worden aangezien ze steeds vaker op catwalkshows van verschillende modemerken worden getoond. Dus hebben we een marktanalyse uitgevoerd en het lijkt erop dat onze gok – dat de vraag naar de witte zonnebril met een plastic montuur toeneemt – ook juist is. Ondertussen ontdekten we dat Louis Vuitton, Moncler en andere grote merken witte zonnebrillen lanceren. Het is een klassieke match met een wit plastic montuur en zwarte glazen en het kan ook worden gebruikt om die hete zomer een beetje op te frissen.

#9 Verfraaide zonnebril

Dit type valt onder de decoratieve artikelen en heeft meestal een meer overdreven ontwerp. Ze zijn vooral geliefd bij de jonge vrouwen omdat de rand van de bril de sterke persoonlijkheid van jonge mensen kan accentueren.

#10 Skinny fashion zonnebril

Dit type dunne modieuze zonnebril dateert uit de jaren 50 tot de jaren 90. In 2019 begon deze retrostijl zijn comeback te maken. Velen zouden het vanwege de kleinere glazen en zonder UV-bescherming wat opzichtig kunnen vinden. Maar het weerhoudt mensen er niet van om de mode en elegantie na te jagen. Mannen houden van het vierkante type, terwijl vrouwen de voorkeur aan de cateye vormen geven.

#11 Gespiegelde designer zonnebril

Uit de analyse van GOOGLE TRENDS is gebleken dat zonnebrillen met spiegelglazen van 2016 tot 2019 enorm populair waren en dat het toen iets terug is gelopen. Voor het jaar 2021 zal de marktomvang van deze serie nog steeds stabiel blijven omdat mensen nooit genoeg zullen krijgen van het volgen van de mode. In plaats van het pure saaie zwart lijken de bruine en de groene G15 glazen en glazen met een REVO-coating rijker en kleurrijker te zijn. Dit soort kleuren passen gemakkelijk bij verschillende soorten kleding en zien er over het algemeen erg cool en stijlvol uit.

#12 Geometrische zonnebril

Geometrische zonnebrillen zijn de laatste jaren ook erg populair geworden. Met zijn eigenschappen van goede UV-bescherming is het ook een stijlvol accessoire, waardoor je absoluut de hipkip op straat bent.

Als jij ook iets kwijt wilt over zonnebrillentrends, laat dan een opmerking achter en laten we er dan verder over praten!

Laat een reactie achter