Zonnepanelen worden steeds populairder, veel nieuwbouwhuizen hebben ze zelfs standaard op het dak. Door te investeren in zonnepanelen zorg je niet alleen voor een lagere energierekening, maar je draagt ook bij aan een beter milieu. De rechthoekige blauwe platen op je dak zijn allang niet meer standaard, steeds vaker zie je zonnepanelen die geïntegreerd zijn in het dak.

Strakke uitstraling

Bij geïntegreerde zonnepanelen, zie je bijna niet dat ze aanwezig zijn op je dak. Doordat ze op gelijke hoogte met je dakbedekking liggen, houdt je dak een strakke afwerking. Door voor donkere zonnepanelen te kiezen en bijvoorbeeld donkere dakpannen, ga je al helemaal voor een luxe en strakke afwerking.

lucht-wolken

Ideaal voor je nieuwbouwproject

Hoewel het mogelijk is om deze geïntegreerde zonnepanelen in je bestaande dak te laten plaatsen, zijn deze zonnepanelen het populairst bij nieuwbouwprojecten. Bij een bestaand dak kom je voor hoge kosten te staan, waar het bij een niet gebouwd huis makkelijker is om het te combineren met het plaatsen van het dak en de dakbedekking. Bij veel nieuwbouwprojecten wordt het plaatsen van zonnepanelen aangemoedigd en heb je meerdere mogelijkheden op het gebied van het soort en de kleur zonnepanelen.

Geschikt voor een schuin en plat dak

zonnepanelen

Een aantal jaar geleden was het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak nog een lastig project, vanwege de de helling waar de traditionele zonnepanelen in moeten staan. Inmiddels plaatst de zonnepanelen installateur een speciale constructie op je platte dak. Bij geïntegreerde zonnepanelen is dit niet nodig en heb je ook bij een plat dak niet door dat er zonnepanelen aanwezig zijn, terwijl je wel geniet van de voordelen van zonne-energie.

Laat een reactie achter