Er zijn niet veel kleurencombinaties die eleganter zijn dan zwart en wit. Deze elegante kleurencombinatie voor het interieur van je huis kan de sfeer en de uitstraling van een kamer ingrijpend veranderen. Het zwart-witte kleurenschema is vooral populair bij het ontwerpen van slaapkamers. Als je geïnteresseerd bent in het decoreren van je slaapkamer in een zwart-witte kleurencombinatie, dan zijn hier een paar van onze favoriete ideeën en tips voor het decoreren van zwart en wit!

1. We beginnen met de muren. Het zal niet nodig zijn om de muren alleen in zwart of wit te schilderen. Overweeg bijvoorbeeld om drie van de muren wit en één als accentmuur zwart te schilderen. Er zijn ook tal van achtergronden en stencils beschikbaar met interessante zwart-witte damastpatronen. Ook kunnen er zwarte muurstickers worden gebruikt om witte muren op te vrolijken. Natuurlijk kan elke combinatie van verf, muurstickers en behang worden gebruikt om het effect, waarnaar je op zoek bent, te creëren.

grote slaapkamer

2. Als je een samenhangende zwart-wit kamer wilt creëren, dan moet je ook rekening houden met het meubilair. Meubels kunnen in elke combinatie van zwart en wit of in één enkele, effen kleur worden geverfd. De truc om jouw meubels met succes in zwart en wit te schilderen, is om te voorkomen dat je een te druk patroon of kleurenschema kiest. Vergeet niet om de bedombouw, het hoofdbord en de raamkozijnen van de slaapkamer mee te nemen.

flat screen television on top of white wooden low-line TV stand

3. Accessoires en beddengoed zijn de gebieden van een zwart-witte kamer waarin je helemaal los kunt gaan! Van verlichting en zwarte salontafels tot beddengoed, er zijn een aantal leuke opties en patronen waaruit je kunt kiezen. Een zwarte kroonluchter met kristal is bijvoorbeeld buitengewoon elegant en kan een interessant middelpunt van jouw slaapkamer zijn. Zwart-witte gordijnen en karpetten zullen ook in een aantal opvallende dessins verkrijgbaar zijn. Net als bij de meubels, moet je voorkomen dat je voor beddengoed en accessoires met te drukke patronen kiest.

slaapkamer-bruin

Ten slotte moet je bij het inrichten van een zwart-witte slaapkamer rekening houden met de accentkleuren, die je in de hele ruimte zult gebruiken. Het is belangrijk dat je je beperkt tot één of twee heldere accentkleuren, die spaarzaam in de kamer worden gebruikt. Deze accentkleuren moeten spaarzaam worden gebruikt omdat elke kleur in een zwart-witte slaapkamer dramatisch zal uitkomen!

Laat een reactie achter