Als je genoeg hebt van het standaard ouderwetse witte toilet en eens echt iets anders wilt, dan is een zwart toilet de juiste keuze voor jou. Een zwart toilet staat heel elegant en het is niet alleen de kleur, maar ook de manier waarop het zich in de badkamer of in de toiletruimte presenteert. Een wit toilet is vrij saai en gewoon omdat bijna iedereen dit heeft. Decennia lang hebben de meeste mensen witte toiletten gehad. Ja, natuurlijk zie je zo af en toe ook een roze of crèmekleurig toilet, maar ook dit lijkt erg op het witte toilet. Aan de andere kant is zwart veel mysterieuzer en je zult hier zeker van je gasten veel complimenten of opmerkingen over krijgen.

Veel populaire leveranciers van toiletten bieden toiletten in verschillende kleuren, waaronder zwart, aan.

Als je niet op zoek bent naar een zwarte toiletpot, kun je wel overwegen om alleen een zwarte toiletbril te kopen. Het heeft misschien niet dezelfde impact als een zwarte pot, maar het zorgt in ieder geval wel voor een beetje verandering.

Sommige mensen zijn bang dat je op een zwart toilet veel stof en deeltjes van toiletpapier blijft zien en dat je het daarom extra vaak zou moeten schoonmaken. Dit is enigszins waar, maar het zal ook enkele van de andere ‘dingen’ die je in een wit toilet erg goed zit camoufleren. Sommige mensen bewegen nogal veel bij het afvegen, wat resulteert in bruine deeltjes. die zich in het gebied langs de achterkant van de wc-bril ophopen. Bij een wit toilet zie je dit veel duidelijker dan bij een zwart toilet. Een ander ding dat je veel minder zult zien, zijn de strepen die kunnen verschijnen wanneer iemands ontlasting aan de pot blijft plakken. De volgende persoon, die dan naar het toilet moet, zal dit niet zo prettig vinden.

Dat betekent natuurlijk niet dat je het toilet niet zo vaak hoeft schoon te maken omdat de zaken, die we net hebben besproken, natuurlijk nog wel gewoon aanwezig zijn. Alleen zullen je gasten het veel minder snel zien.


Waarop moet je letten bij een zwart toilet?

smart toilet


De kleur maakt als je deze basisaanbevelingen volgt niet uit en je kunt vast een toilet vinden dat goed bij de rest van je huis past.

Het juiste type en de maat

Een voor de hand liggende tip is om een toilet te zoeken dat ongeveer van hetzelfde type en formaat is als het toilet dat je nu al hebt. Er zijn verschillende soorten toiletten, zoals het klassieke zwaartekracht toilet, het toilet met elektrische hulpmiddelen en het toilet met vacuüm hulpmiddelen. Als de toiletpot, die je nu hebt, goed bevalt dan is het verstandig om het bij dat model te houden. Een ander model uitproberen kan tegenvallen en je kunt dan uiteindelijk meer uitgeven dan nodig is.

De spoeling

In dit tijdperk waarin we allemaal steeds meer bezig zijn met milieu-efficiëntie, wil je het liefst een toilet hebben dat je een maximale spoeling kan geven zonder te veel water te gebruiken. Een toilet dat 5 liter per spoeling gebruikt wordt meestal aanbevolen omdat dit het meest effectief is. Een andere optie is om een toilet met een dubbele spoeling te nemen waarmee je 5 liter kunt gebruiken als je de tweede knop indrukt en een lichtere spoeling krijgt als je de eerste knop gebruikt.

De kwaliteit van de spoeling is een andere factor waarnaar je moet kijken. Ook al kan een toilet goed doorspoelen, hoeft dat nog niet te betekenen dat ook alles in één keer goed weg is. Dit speelt een rol bij modellen die gebruikmaken van 5 liter. Omdat ze niet zoveel water gebruiken als de oudere modellen, bepaalt het ontwerp hoe effectief elke spoeling zal zijn. Als je meer dan eens moet doorspoelen om een schone pot te krijgen, bespaar je uiteindelijk geen geld.

Hoogte en stijl

Andere factoren waarop je moet letten bij het zoeken naar een nieuw toilet, is de hoogte en de stijl van het toilet. Bij de meeste toiletten is het stuk van de vloer tot aan de bovenkant van de pot ongeveer 38 centimeter maar als je ouder wordt en geen kleine kinderen meer hebt, kan een hoger model een betere optie zijn. Qua stijl kun je kiezen voor een rond of een langwerpig toilet. Als de badkamer of de toiletruimte groot genoeg is, kun je kijken welk model het beste past. Net als de hoogte van je toilet is het als je een beperking hebt ook belangrijk om naar de vorm te kijken en in dit geval is het langwerpige toilet dan de beste keuze.

Het toilet geïnstalleerd krijgen

Als je eenmaal het juiste toilet hebt gevonden, is het volgende wat je moet doen ervoor zorgen dat je het goed bij je thuis wordt geplaatst. Je kunt het beste naar een bouwmarkt in de buurt gaan en kijken of je een compleet pakket van toilet, bril en installatie hulpmiddelen kunt vinden.

Een nieuw toilet uitzoeken kan een geweldige ervaring zijn, maar een zwart toilet kopen kan echt levensveranderend zijn.

Laat een reactie achter