Er zijn al heel wat kleuren voorbij gekomen in recente jaren. Er is echter geen trend zo hardnekkig als zwart. Ook in 2021 is het nog altijd hip om aan de slag te gaan met zwart. Die was er al in 2018 en lijkt er ook de komende jaren nog wel te zijn. Dat komt ook doordat het in zoveel stromingen en interieurs past. Bovendien kan je het ook overal in terug laten komen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de mogelijkheden met raamdecoratie bij Hubo. Daar zie je al direct hoe groot de rol van zwart op dit moment is. Er is wel nog meer mogelijk.

Het voordeel bij combineren

zwarte keuken inrichting

Het belangrijkste pluspunt van de zwarte woontrend is natuurlijk dat het gemakkelijk te combineren is. Ben je dus iemand die al in voorgaande jaren voor de trend gevallen was, dan hoef je niet alles aan te passen. Je kunt de zwarte elementen gemakkelijk combineren met de zaken die juist nu heel belangrijk zijn. Het is zeker ook leuk om te zien dat er nieuwe kleurtrends komen en gaan, maar dat zwart er altijd goed bij blijft staan. Dat maakt het in ieder geval alvast een stuk gemakkelijker. Wat je ook van plan bent, zwart kan daarin altijd een goede rol blijven spelen.

Specifieke toepassingen van zwart

Het is leuk om te kijken naar welke specifieke toepassingen goed geschikt zijn voor zwart. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij de deur. In recente jaren is gebleken dat met de deur de mogelijkheden bestaan om te breken met een vast patroon. Bijvoorbeeld door deze een andere kleur te geven dan muren, plafond en vloer. Zwart is daar dan misschien wel één van de meest geliefde opties voor. Juist ook omdat dit zo mooi oogt. Dat is uiteindelijk ook het uitgangspunt. Het is wel heel fijn om te zien dat je met verschillende tinten zwart de deur een belangrijke plek in het geheel kunt geven.

Kleine hints van zwart

keuken zwart wit

Het is wel goed om te begrijpen dat de zwarte trend niet alleen maar om de grote elementen gaat. Natuurlijk is het leuk om de hele deur zwart te maken. Het hoeft echter niet. Je kunt bijvoorbeeld ook de keuze maken om kleine accessoires en elementen die je in de woonkamer hebt zwart te maken. Zwart voert dan niet de boventoon, maar zorgt voor subtiele nuances. Dat is aantrekkelijk want dat kan als een fijne finishing touch dienen. Het kan je woning net die duw in de goede richting geven die het nodig had. Dat je zoveel met zwart kunt, maakt het juist ook zo leuk om te gebruiken.

Verder bouwen op de basis

Het is ook leuk om verder te bouwen op de basis die je al gelegd hebt. Zoals gezegd is de zwarte woontrend al enkele jaren aan de gang. Al zeker sinds 2018 is deze in verschillende vormen ontwikkeld. Er is dus waarschijnlijk al voldoende in jouw interieur te vinden dat hier bij past. Maak gebruik van die stijlelementen die er al liggen. Op die manier maak je het voor jezelf gemakkelijk om te zorgen dat je helemaal bij blijft. Er is vaak niet veel voor nodig om er een mooie ruimte van te maken. Het is leuk om dus eens te kijken wat je nog nodig hebt hiervoor.

Laat een reactie achter