Het vinden van de perfecte zonnebril kan een lastig zijn. Met zoveel verschillende stijlen en merken om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maar maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen. In dit artikel geven we enkele tips over hoe je jouw perfecte zonnebril kunt vinden.

Waar heb ik mijn zonnebril voor nodig?

Allereerst is het handig om te bedenken waar je precies je zonnebril voor nodig hebt. Ga je lekker op vakantie naar Tenerife of heb je een goede zonnebril nodig om mee te sporten? Dit zijn heel verschillende type zonnebrillen. Bij een sportzonnebril is het zaak dat het licht van de zonnebril weerkaatst en niet door de bril in je ogen komt. Zo voorkom je ongevallen tijdens een activiteit zoals bijvoorbeeld mountainbiken. Op vakantie kun je vrijwel elk soort zonnebril dragen, maar ook dan is het goed om te bedenken of je ook daadwerkelijk de hele dag ligt te zonnen in 40 graden of in een wat minder tropische temperatuur. Als de zon de hele dag in je gezicht schijnt, is het belangrijk dat je een kwalitatief hoogwaardige zonnebril aanschaft, waar de uv-straling niet doorheen komt.

Denk aan de vorm van je gezicht

man-vrouw-koffie-drinken-buiten-lachen

Bij het kiezen van een zonnebril is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Sommige stijlen zonnebrillen passen beter bij bepaalde gezichtsvormen dan andere. Als je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, zou je een zonnebril kunnen kiezen met een meer hoekig of vierkant montuur. Omgekeerd, als je een meer hoekig gezicht hebt, zou je een rond montuur kunnen kiezen. Dit zorgt voor de juiste balans. Als je namelijk met een rond gezicht voor een ronde bril kiest, dan versterkt dit je ronde gezicht wat je vaak niet ten goede komt.

Waar vind ik goede kwalitatieve zonnebrillen?

Als je eenmaal hebt bepaald waar je je zonnebril voor nodig hebt en wat voor soort bril het best bij jouw gezichtsvorm past, kun je op jacht gaan. Voor een goedkopere zonnebril kun je vrijwel in elk winkelcentrum terecht. Maar deze zijn vaak kwalitatief niet goed. Een voorbeeld van brillen met een goede prijs-/kwaliteitverhouding is Five2One Eyewear. Zij maken zelfs duurzame zonnebrillen, die van PET-flessen worden gemaakt. Het productieproces duurt langer bij duurzame zonnebrillen, maar ze gaan veel langer mee en zijn van goede kwaliteit. Zo heb je én de perfecte zonnebril en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu.

Zo, nu je dit gelezen hebt kom je zeker verder met je zonnebrillenzoektocht. Vergelijk je verschillende opties goed en je zult geheid een bril vinden die bij jou past en kwalitatief goed is. Laat die zon maar komen!

Laat een reactie achter