Goed nieuws voor zijslapers: Er zijn eigenlijk heel veel voordelen aan deze bedpositie. Maar er zijn een paar kleine aanpassingen nodig om het goed te doen voor een optimale slaap. Hier 5 tips om op je zij te slapen die je garanderen dat je de beste kwaliteit slaap krijgt.

1. Ga voor een zachter matras

matras-bed-wit

Zijslapers zullen een enorme verbetering zien van een matras dat soepeler en zachter is. Waarom? Het is meer vergevingsgezind als het op de rondingen van je lichaam aankomt. Te stevige matrassen kunnen zijslapers doen wakker worden met een stijf gevoel. Als je matras aan de stevigere kant is (en een nieuwe zit niet in het budget), probeer dan te kiezen voor een traagschuim topper. Bij M line hebben ze matrassen en kussens van hoge kwaliteit die wij aanraden.

2. Steun je nek optimaal

zijslaper-vrouw-wit-beddengoed

In principe betekent dit dat het niet te ver naar voren op het kussen gekanteld ligt of te ver naar achteren. De gemakkelijkste manier om je nek in de perfecte positie te houden is door je kussen naar beneden te schuiven om die nekspleet op te vullen.

3. Slaap met je kussen tussen je knieën

woman covered with white blanket

Dit helpt serieus de druk op je heupen en onderrug te verlichten, en niet te vergeten je ruggengraat in lijn te houden terwijl je slaapt.

4. Strek als je wakker wordt

Zijslapers hebben de neiging om tijdens hun slaap naar de foetushouding te neigen. Maar volgens onderzoek kan helemaal opgekruld slapen je zelfvertrouwen overdag aantasten. Om ervoor te zorgen dat je de dag op je best begint, is het aan te raden om wakker te worden en je armen zo wijd mogelijk uit te strekken, wat al het verschil in je dag kan maken.

5. Zorg voor het juiste kussen

slapen-telefoon

Zijslapers willen een kussen dat de spleet vult. En met spleet bedoelen we de spleet tussen je nek en matras. Als je kussen niet de juiste hoogte heeft (d.w.z. te zacht of te stevig), is de kans groot dat je wakker wordt met een gespannen nek. Dit is waar een schuimkussen van pas komt. Het is ideaal voor zijslapers omdat het zich soepel aanpast aan de contouren van je nek en elke negatieve ruimte opvult.

Laat een reactie achter