Een succesvolle website bouw je niet in 1 dag op. Daar is veel kennis voor nodig en daarom kan je beter een website laten maken door een professioneel bedrijf. Gebruik deze tips om in 10 eenvoudige stappen een ​​succesvolle website te maken.

1. Ontwikkel een merkstrategie voor jouw site

Iedereen kan een website bouwen en promoten. Hoe past jouw website in jouw mediastrategie voor je merk? Als je het niet weet, zul je nooit een succesvolle website hebben en kan je site je zelfs schaden. Jouw website of webshop is slechts één factor bij het opbouwen van jouw mediamerk op het internet, maar je moet de rol van jouw site duidelijk in het grote plaatje identificeren. Wil je dat jouw site ongeacht het inkomsten potentieel dienst doet als een aanvulling is op jouw traditionele media-verkooppunt, op zichzelf staat, een bron van inkomsten genereert of een andere manier is om de naam van jouw bedrijf te verbeteren?

2. Vermijd ontwerpfouten in de mediaweergave

Geweldige content verdient een goed uitziende website. Maar een succesvolle website is afhankelijk van meer dan goede kleurkeuzes en mooie lettertypen. De eerste indruk telt ook op het internet. Als bezoekers voor het eerst worden gebombardeerd met advertenties, de gewenste content niet kunnen vinden of als jouw site niet vaak wordt bijgewerkt, is de kans groot dat je die bezoeker voor altijd zult verliezen. Ontwerpfouten van de website kunnen jouw site bezoekers kosten, waardoor ook het verdienvermogen van jouw site afneemt.

website ontwerpen

3. Beslis over premium-, gratis- of freemium-content

Het beslissen over het aanbieden van gratis content, betaalde content of een combinatie van beide is een cruciale stap in het plannen van jouw site. Sommige bezoekers haken af zodra ze zien dat ze voor jouw content moeten betalen. Door betaalde en gratis content aan te bieden, kun je een publiek opbouwen en gebruikers die je verhalen bekijken gratis laten omzetten in betalende klanten die alleen maar willen lezen wat je te bieden hebt. Terwijl de meeste internetgebruikers gewend zijn om de content, die ze willen lezen, gratis te krijgen, laat een recent rapport zien dat zolang de content maar goed is meer mensen hun meningen bijstellen en hun portemonnee openstellen voor sites met paywalls. Toch moet je alle drie de opties zorgvuldig overwegen om te voorkomen dat je met een grote verandering op je site in de toekomst lezers afschrikt.

4. Verhoog het websiteverkeer

De mooiste, goed ontworpen website wordt een complete mislukking als je de enige bent, die door de pagina’s klikt. Het worden van de nummer één bron voor lezers die online zijn, kost tijd, degelijke content en een langetermijnplan. Er zijn belangrijke elementen die je nu op jouw website kunt gebruiken om het verkeer van jouw website te vergroten en waarmee je goed op weg bent naar een succesvolle website, die ervoor zorgt dat lezers dagelijks terugkomen. Wil je een webshop laten maken door een andere partij, zorg er dan wel voor dat ze een goede hosting voor je uitzoeken, zodat bezoekers met weinig laadtijd door je website kunnen navigeren.

5. Maak jouw site aantrekkelijk

De eigenaren van sites richten zich vaak op het vergroten van het aantal unieke bezoekers, maar richten zich er niet op dat ze blijven klikken, zodra ze zijn geland. Een succesvolle website laat niet alleen die unieke bezoeker landen, maar de content motiveert de gebruiker ook om steeds vaker op de site te gaan klikken. Maak je site aantrekkelijk om het aantal klikken te maximaliseren en tegelijkertijd loyale sitebezoekers op te bouwen.

6. Gebruik Killer SEO om de competitie te verslaan

Er zijn miljarden websites, die concurreren om de klikken. Hoog in de ranking eindigen op de eerste pagina van de grote zoekmachines is onmogelijk zonder zoekmachineoptimalisatie. Print- en broadcast-shops gebruiken een geheel andere benadering om hun doelgroepen te bereiken. Online wordt de content echter niet gelezen als het niet goed is geoptimaliseerd voor het zoeken. De contentschrijvers van jouw site moeten de SEO grondig begrijpen om media-content te kunnen schrijven of je zult nooit grip krijgen op de resultatenpagina’s van de zoekmachines.

seo

7. Genereer inkomsten zonder jouw bezoekers af te schrikken

Toen websites voor het eerst op het internet opdoken, vertrouwden veel webmasters op banneradvertenties om hun websites te ondersteunen. Pop-ups, pop-unders, page-peels en knipperende banners overbelasten de internetgebruikers. Door de jaren heen zijn er nieuwe manieren ontstaan ​​om geld te verdienen met je site zonder de bezoekers op jouw site te hoeven bombarderen met vervelende advertenties. Verken je opties om website-inkomsten te genereren. Je wordt niet van de ene op de andere dag rijk, maar je zult de resultaten uiteindelijk wel kunnen zien.

8. Laat adverteerders zien wat je voor hen kunt doen

Het lijkt een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Biedt op je site advertentieruimte aan. Plak er een prijskaartje op. Wacht totdat adverteerders massaal naar jouw site komen en ervoor willen betalen. Maar de online concurrentie is hevig. Het aantrekken van adverteerders en hen ervan overtuigen dat jouw mediasite degene is waarop ze moeten adverteren, is zelfs voor de meest succesvolle websites steeds moeilijker geworden. Je moet een potentiële adverteerder laten zien welke voordelen online advertenties hebben en hoe plaatsing op jouw site hen kan helpen om hun bedrijf te laten groeien.

9. Ontwikkel een strategie voor de sociale media

Leid via de sociale media verkeer naar jouw site. Moedig jouw schrijvers aan om sociale netwerken te gebruiken om ervoor te zorgen dat lezers voor het laatste nieuws terugkeren naar je site. Krijg sitebezoekers via Twitter en vergroot de bekendheid van jouw site op Facebook om bezoekers van jouw site meerdere keren per dag terug te laten komen.

social media strategie

10. Meet je bezoekers

Gebruik hulpmiddelen voor webanalyse om de gewoonten van jouw sitebezoekers bij te houden terwijl ze zich een weg banen door jouw content. Door deze patronen te volgen, krijg je een duidelijk beeld van wat er op jouw website werkt en wat niet. Als bepaalde onderwerpen bezoekers naar jouw site leiden, weet je dat je het aantal klikken kunt verhogen door gebruikers te geven wat ze willen. Als je gedeelten van je site hebt, die praktisch worden genegeerd, kun je beslissen of je de content wilt wijzigen of het in de toekomst wilt uitsluiten.

Laat een reactie achter